Jizz Hornkamp aan de bal in de wedstrijd tegen Vitesse. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles Almelo heeft weer wat lucht

Sport

Met een zwaar bevochten 3-2 overwinning op hekkensluiter Vitesse heeft Heracles Almelo wat verder afstand genomen van de degradatieplaatsen. “Qua resultaat zijn we super blij’’, zegt aanvoerder Justin Hoogma.

Almelo - Trainer Erwin van de Looi begon met een basisplek voor Australiër Ajdin Hrustic op het middenveld. Centraal in de defensie werd Hoogma gesteund door Sven Sonnenberg en Navaja Bakboord. Sonnenberg viel al snel uit met een hoofdblessure en werd vervangen door Stijn Bultman.
Vitesse was de betere ploeg en kwam via een aanval over rechts op 0-1 door een kopbal in de verre hoek van Kacper Kozlowski. Dat was in de 24e minuut. Drie minuten later was het al 0-2 toen Melle Meulensteen van heel ver de bal in de kruising joeg. Almelo was in mineur, maar veerde al snel weer op met de droge 1-2 van Jordy Bruijn op aangeven van Fredrik Oppegard. Op slag van rust was de hoop helemaal terug toen Nicolas Isimat-Mirin zijn tweede geel kreeg van arbiter Bas Nijuis, na charges op Bruijn en Jizz Hornkamp. Het was het kantelpunt in de wedstrijd. Van de Looi reageerde in de rust met het inbrengen van aanvaller Bryan Limbombe voor verdedoger Bakboord. Nadat een inzet van Mexx Meerdink was gekeerd door Michael Brouwer, kwam Heracles op 2-2. Eerst vonden Hornkamp en Bruijn nog keeper Eloy Room op hun weg, maar uit de corner kopte Hornkamp fraai raak. De 3-2 viel in de 71e minuut. Een voorzet van Emil Hansson belandde bij de tweede paal bij Hornkamp die de bal vervolgens met een boog in de andere hoek van het doel kopte. In het restant waren er nog kansen voor Hansson en Jannes Wieckhoff, maar het bleef bij 3-2. “Deze is wel heel lekker”, zei Justin Hoogma voor de camera’s. “De manier waarop kan stukken beter. Het eerste half uur waren we nergens. We lieten Vitesse alles doen. Het was verdiend dat ze met 2-0 voor stonden. De rode kaart helpt ons geweldig. In de tweede helft maken we het prima af. Maar het is nog lang niet goed genoeg. Zij krijgen met tien man toch ook nog een of twee mogelijkheden.’’

Heracles Almelo bezet na 21 speelronden in de eredivisie de veertiende plek met 22 punten uit 21 wedstrijden. Het verschil met de onderste twee clubs, Volendam en Vitesse, is tien punten. RKC is de nummer zestien met 18 punten en Excelsior de nummer vijftien met 21 punten. Almere en Fortuna staan net boven Heracles met 24 punten. Komende vrijdagavond wacht Heracles een uitwedstrijd tegen koploper PSV, dat op 59 punten staat.

JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.