Vier verschillende shirts op één foto! Doelman Michael Brouwer is doelman Etienne Vaassen de baas. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Vier verschillende shirts op één foto! Doelman Michael Brouwer is doelman Etienne Vaassen de baas. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Van de Looi wijst Heracles de weg

Algemeen

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar Heracles Almelo is onder de nieuwe trainer Erwin van de Looi wel lekker aan het tweede deel van de competitie begonnen. In Waalwijk won de nummer 15 van de ranglijst met 1-2 van de nummer 16.

Almelo - Van de Looi begon vrijdag bij de herstart van de eredivisie met vijf man achterop. Bultman, Sonnenberg en Hoogma waren de centrale drie en Wieckmann en Willems de wingbacks. Voor Vejinovic was ook een basisplek weggelegd naast De Keersmaecker op het middenveld en het voorste trio bestond uit Engels, Sankoh en Hansson.
Beide teams speelden afwachtend en werden in het begin amper gevaarlijk. Na ruim een half uur ging de bal op de stip na een handsbal van Meijers. Hansson maakte geen fout en Heracles leidde met 0-1. In de tweede helft ging de bal nogmaals op de stip, nu na een handsbal van Hansson. Kramer benutte de pingel, 1-1. De 1-2 viel in de 58e minuut. Willems bediende Hansson wiens gekrulde voorzetje knap verlengd werd door Engels. In de slotfase moest de gehavende Brouwer nog flink aan de bak om zijn doel schoon te houden, maar daarin slaagde de goalie met glans.

Emil Hansson was de meest besproken speler met een doelpunt, een assist én als veroorzaker van een strafschop. “Het was onnodig. Ik moet gewoon met mijn handen laag blijven. Maar ik ben geen verdediger. Normaal kom ik niet in deze situatie. Het was zonde. Gelukkig zijn we nog terug gekomen’’, vertelde de aanvaller voor de camera. Over zijn gevoelvolle assist op Engels zei hij: ‘’Dat soort voorzetten kan ik goed geven.’’

Het ontslag van trainer John Lammers knaagt nog een beetje bij Hansson. “Ik had een hele goede band met hem. Ik heb veel van hem geleerd. Ik miste de penalty tegen Vitesse. Ik voel me een beetje verantwoordelijk. Maar nu hebben we een nieuwe trainer. Hij heeft ons nieuwe energie gegeven. We zijn een promovendus, dus moeten we elke wedstrijd keihard werken en alles geven. Er zit wel kwaliteit in de groep. Het ging niet super vandaag. Het kan alleen maar beter.’’

Heracles klom door de 1-2 zege bij RKC naar de veertiende plek in de eredivisie met 18 punten uit 17 wedstrijden. Excelsior is 15e met 17 punten uit 17 wedstrijden. Onder de streep is RKC 16e met 14 uit 17 en op rechtstreekse degradatie staan de nummers 17 en 18, Vitesse met 12 uit 17 en Volendam met 11 uit 17. Vlak boven Heracles staan Utrecht (18 uit 17) en Almere City, Fortuna en PEC Zwolle met 19 uit 17. Komende zaterdag (18.45 uur) is het Heracles - Volendam.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 1 uur geleden
Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 21 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 19 mei, 11:19
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 19 mei, 10:31
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23