Repareren in Repair Café Windmolenbroek.
Repareren in Repair Café Windmolenbroek. Foto:

Rollator en meer spullen gerepareerd in Noaberhoes

Duurzaamheid

Repair Café Windmolenbroek gaat weer open op vrijdag 10 mei. Van 12.30 tot 15.30 uur staan de reparateurs klaar in het Noaberhoes.

Almelo - De vrijwilligers van Repair Café Windmolenbroek staan vrijdagmiddag 10 mei paraat om met hun gezamenlijke technische kennis zoveel mogelijk spullen een tweede leven te geven, zo meldt Siny Smit van het Repair Café. “Bij het vorige café werden er weer diverse dingen binnengebracht, waaronder een lamp, twee stofzuigers, een accuboormachine, een tomtom, een blender, een flatscreen tv, een stoomstrijkijzer, een rollator en een dubbel koffiezetapparaat. Het merendeel werd gerepareerd: de lamp deed het weer met een nieuwe zekering, de rollator klapte steeds dicht en onze handige techneuten bedachten een oplossing. Voor het stoomstrijkijzer moest een nieuwe waterklep worden besteld, die wordt er 10 mei in gemonteerd. De dubbele koffiezetter van molen ‘de Hoop’ lekt niet meer. Dus de vrijwilligers bij de molen kunnen weer zonder problemen koffie zetten’’, aldus Siny Smit.
Ook een fietser met een kapotte helm was klant in het Noaberhoes. “Tot slot kwam er nog een fietser langs, die zijn helm stuk had. Hij vroeg of die gelijmd kon worden, zodat hij weer veilig kon fietsen. Ook dit probleem werd natuurlijk opgelost. Dus is er bij u iets stuk? Kom dan ook naar het Noaberhoes. Voor het onderzoeken en het herstellen vragen wij een vrijwillige bijdrage. We zien u graag op vrijdag 10 mei. Maar let wel goed op: vol is vol’’, aldus Smit..

PlayBack komt naar MFA Eninver.
Spoedcursus Avedan 'De Grote Sprong' 16 uur geleden
Het verhaal van de meester, bij de de HKW.
Expositie in Wierden loopt nog een aantal dagen 18 uur geleden
Afbeelding
Bezoek jongvolwassenen 24 mei, 14:34
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 23 mei, 14:27
Een Rembrandtschildertje in actie.
Rembrandtschildertjes gaan exposeren in bieb 23 mei, 11:52
Afbeelding
Oldtimers in Rijssen tijdens de streekmarkt 23 mei, 10:39
Het is weer tijd voor een Open Ateliers Herengracht.
Mini-bioscoop bij Open Ateliers 22 mei, 15:54
Repareren gebeurt bij mooi weer ook buiten.
Allerlei reparaties bij Repair Café in Noaberhoes 22 mei, 14:30