Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie. Foto:

Expositie in Kunst Punt draait volop

Cultuur

Riet Telgenhof, Marianne van de Eynde, Aschwin Huiskes en Joke van Dijk exposeren momenteel in Kunst Punt Almelo. De expositie werd op 27 april officieel geopend en loopt nog tot en met zondag 26 mei.

Almelo - Het is alweer de elfde expositie die in Kunst Punt Almelo wordt gehouden. Er is werk te zien van vier kunstenaars die hedendaagse druktechnieken toepassen. ‘’Op de middagen dat één van deze vier kunstenaars aanwezig is, vertelt deze tussen 3 uur en half 4 met welke tussenstappen het eindresultaat tot stand gekomen is. Van 22 tot en met 26 mei wordt de expositie aangevuld met de resultaten van workshops, waarin kinderen, jongeren en volwassenen kennis hebben gemaakt met verschillende druktechnieken. De nadruk van de toelichting ligt hier vooral op het plezier bij de eerste kennismaking met druktechnieken. Het doel van deze expositie is om te laten zien hoe inspirerend en leuk het is om met druktechnieken te werken en om een indruk te geven wat er allemaal mee gemaakt kan worden. Met eenvoudige hulpmiddelen en materialen kan iedereen met wat tips aan de slag’’, zo meldt Hubert van Mastrigt namens Kunst Punt Almelo. De aanvullende opening inclusief kunstwerken uit de workshops wordt gehouden op woensdag 22 mei om 14.00 uur. Alle deelnemers aan de workshops zijn daarbij uitgenodigd.

Riet Telgenhof krijgt de mooiste resultaten door verschillende druktechnieken te combineren: van een simpele druk met een gum of met ingesneden kartonnen drankverpakkingen tot een ingewikkelde fotografische ets. Zo ontstaan mooie afdrukken, collages en boekwerkjes. 

Naast hout- en linodruk op papier experimenteert Marianne van de Eynde met linodruk op stof. In de druk brengt ze borduursels aan en bewerkt dit resultaat door kleur toe te voegen. Het drukken is een proces van toeval, uitproberen en variatie. Aschwin Huiskes laat verschillende druktechnieken zien: zeefdrukken, lino- en houtdruk en sjabloondruk. Graag experimenteert hij met gebruikte posters en materialen.

Bij Joke van Dijk staan de natuur en de mens centraal. ‘’Het drukken van planten op papier en het gebruik van verschillende kleuren drukinkt levert met behulp van een ets-pers prachtige plantenafdrukken op. Daarnaast laat Joke resultaten zien van drukwerk met ingesneden kartonnen drankverpakkingen waar de mensen in figureren’’, aldus Hubert van Mastrigt van Kunst Punt Almelo. De expositie is mede mogelijk door bijdragen van het Cultuurfonds/Stadsfonds Almelo en stichting Roggekamp Peitsch Fonds.

PlayBack komt naar MFA Eninver.
Spoedcursus Avedan 'De Grote Sprong' 16 uur geleden
Het verhaal van de meester, bij de de HKW.
Expositie in Wierden loopt nog een aantal dagen 18 uur geleden
Afbeelding
Bezoek jongvolwassenen 24 mei, 14:34
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 23 mei, 14:27
Een Rembrandtschildertje in actie.
Rembrandtschildertjes gaan exposeren in bieb 23 mei, 11:52
Afbeelding
Oldtimers in Rijssen tijdens de streekmarkt 23 mei, 10:39
Het is weer tijd voor een Open Ateliers Herengracht.
Mini-bioscoop bij Open Ateliers 22 mei, 15:54
Repareren gebeurt bij mooi weer ook buiten.
Allerlei reparaties bij Repair Café in Noaberhoes 22 mei, 14:30