Brian de Keersmaecker aan de bal tegen Volendam. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Brian de Keersmaecker aan de bal tegen Volendam. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Eerste punt Heracles buitenshuis

Algemeen

Heracles Almelo heeft het eerste punt in een uitwedstrijd binnen. Toch was niet heel Almelo daar blij mee, want voor tegenstander Volendam was de 2-2 van zaterdag in het Kras stadion aan de dijk überhaupt het eerste punt én Heracles gaf een 0-2 voorsprong weg. “Onbegrijpelijk dat je het weggeeft’’, aldus Justin Hoogma.

Almelo - Heracles hield dus een punt over aan de uitwedstrijd tegen de enige club in de eredivisie zonder punten. Bij Volendam waren ze blijer met de puntendeling dan bij Heracles. “Je hebt wat je hebben wil. Je staat met 2-0 voor en er is niets aan de hand. Door eigen toedoen geven we de hele wedstrijd weg en kunnen we ook nog verliezen’’, zegt Hoogma op de site van Heracles.

In de eerste helft waren er kansen voor Hoogma, Mohamed Sankoh en Bryan Limbombe  namens Heracles en Robert Mühren en Calvin Twigt namens Volendam, maar gescoord werd er niet, ook omdat een treffer van Sankoh werd afgekeurd wegens buitenspel. Hoogma: “Ik denk dat we in de rust al met 1- of 2-0 voor moeten staan.’’

Dat gebeurt in de tweede helft. Nadat Jetro Willems en Limbombe al voor het nodige gevaar hadden gezorgd schoot Brian de Keersmaecker de 0-1 binnen en Emil Hansson met een prachtig schot van afstand de 0-2. Heracles leek alles onder controle te hebben, maar in de 71e minuut kwam Volendam vanuit het niets terug in de wedstrijd. Benaissa Benamar werd bij een inworp volledig vrijgelaten en de verdediger kon van dichtbij afronden. De thuisclub putte hieruit moed en was in de 77e minuut dichtbij de 2-2. Michael Brouwer bracht knap redding op de doellijn bij een kopbal van Benamar. Tien minuten later kopte Mühren na een corner de 2-2 wel binnen. In de extra tijd waren Navajo Bakboord (lat) en Mühren (Brouwer) nog dicht bij de winnende goal. Hoogma: “We hebben het alleen maar onszelf te verwijten. Je probeert de voorsprong over de streep te trekken, maar je moet de bal beter in de ploeg houden én je moet beter verdedigen. Die goal uit een ingooi is echt kinderachtig. Echt een klotengevoel.’’

Heracles Almelo staat na de 2-2 bij Volendam op de negende plaats in de eredivisie met 7 punten uit 5 wedstrijden. De volgende wedstrijd van Heracles is een uitwedstrijd tegen AZ op donderdagavond 28 september. AZ staat tweede en boekte vijf zeges op rij. Op zondag 1 oktober speelt de ploeg van trainer John Lammers thuis tegen PEC Zwolle. PEC is de nummer elf met 7 punten uit 6 wedstrijden. PEC - AZ eindigde afgelopen zondag in 0-3.

Afbeelding
Heracles laat het weer eens afweten 1 uur geleden
Afbeelding
Lezing Historische Kring over putten 3 uur geleden
Afbeelding
Mijlpaal in duurzaamheid 3 uur geleden
Afbeelding
Boerderij Beeklust wint de Stadsprijs 3 uur geleden
Afbeelding
De ijsbaan is open! 3 uur geleden
Afbeelding
'Gelders' concert in de Grote Kerk 10 dec., 13:30
Afbeelding
Regionale actie 'Stoppen met roken' 9 dec., 13:45
Afbeelding
No Songs for Old Men live in Katoen en Nu 8 dec., 13:21