Sem Scheperman in duel met Nicolas Isimat-Mirin van Vitesse. (Foto: Nesimages/Michael Bulder)
Sem Scheperman in duel met Nicolas Isimat-Mirin van Vitesse. (Foto: Nesimages/Michael Bulder) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles laat het weer eens afweten

Algemeen

Heracles Almelo blijft goede wedstrijden afwisselen met slechte. Zondag in Arnhem was een slechte. Vitesse stond onderaan en had thuis nog geen wedstrijd gewonnen. Toch ging Heracles eraf met 2-0. Komende zondag wacht een thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen Feyenoord.

Almelo - In de vorige uitwedstrijd boekte Heracles nog een klinkende 0-5 overwinning op Almere City, maar in de laatste uitbeurt van het jaar ging het hopeloos mis op bezoek bij de hekkensluiter van de eredivisie. De thuisclub - met Edward Sturing als trainer in plaats van de opgestapte Phillip Cocu - sloeg toe met doelpunten van Gyan de Regt in de 20e minuut en Amine Boutrah in de 73e minuut.
Emil Hansson had de wedstrijd een ander aanzien kunnen geven, maar de vleugelspits zag zijn penalty in de 32e minuut gekeerd worden door keeper Eloy Room, die Anas Ouahim had gevloerd.
In de beginfase was Heracles gevaarlijk via Mohamed Sankoh en Justin Hoogma, terwijl De Regt en Milion Manhoef dat voor Vitesse waren. Na de 1-0 waren er kansen voor Mathijs Tielemans en Mario Engels, maar doelpunten werden het niet. Na de rust zocht Heracles de aanval en loerde Vitesse op de counter. Trainer John Lammers bracht Thomas Bruns, Abed Nankishi en Antonio Satriano om de ploeg van nieuwe impulsen te voorzien, maar het creëren van kansen ging moeizaam. Na de 2-0 van Boutrah waren Engels en Bruns nog in de buurt van de aansluitingstreffer maar die viel niet. Aanvoerder Justin Hoogma was na afloop vooral teleurgesteld. “De trainer heeft wel wat gezegd en de spelers hebben geluisterd, maar wat moet je zeggen na zo’n wedstrijd. Iedereen voelt zich heel erg zuur’’, aldus Hoogma op de site van Heracles. Heracles staat nu veertiende. John Lammers: “In het begin van het seizoen hebben we gezegd dat we drie clubs onder ons moeten houden en dat is nog steeds zo. Ik weet zeker dat dat gaat gebeuren. Ik denk dat we in het begin van het seizoen wat te hoog leefden. Het staat allemaal dicht bij elkaar. Als je twee keer achter elkaar wint ga je weer stijgen.’’

Heracles staat na de 2-0 nederlaag bij Vitesse op de veertiende plek. De ploeg van John Lammers pakte 15 punten in 15 wedstrijden. Heracles heeft vier clubs onder zich. RKC staat vijftiende met 13 punten uit 15 wedstrijden en Almere is de nummer 16 met 13 punten uit 15 wedstrijden. Vitesse staat zeventiende met 11 punten uit 15 wedstrijden en Volendam is achttiende met 8 punten uit 15 wedstrijden. Volendam hield Feyenoord lang in bedwang, maar verloor na twee goals in de extra tijd met 3-1 van Feyenoord.

Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 6 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 11 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 15 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 16 apr, 10:41