Jizz Jornkamp in duel met George Cox van FC Volendam. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles pakt punt tegen Volendam

Sport

Heracles Almelo is in 2024 nog ongeslagen, dat wel. Maar dat de ploeg van de nieuwe trainer Erwin van de Looi zaterdagavond in Erve Asito met 1-1 gelijk speelde tegen hekkensluiter FC Volendam was voor de fans teleurstellend. Invaller Jizz Hornkamp scoorde de 1-1 op aangeven van Ruben Roosken.

Almelo - Van de Looi meldde vooraf al dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen Volendam. De trainer wees daarbij op de laatste uitwedstrijden van Volendam, waarin de laagvlieger zich uitstekend had gepresenteerd tegen Heerenveen en Feyenoord. Heracles had de winst bij Almere op zak en had met een zege op Volendam wat meer afstand kunnen nemen van de onderste plaatsen. Dat gebeurde dus niet. “We waren niet goed genoeg om drie punten te pakken’’, zei aanvoerder Justin Hoogma na afloop. “In de eerste helft hadden we het heel erg lastig. We speelden veel te langzaam en we waren slordig.’’ Toch waren de eerste kansen voor Heracles. Eerst schoot Jordy Bruijn op de keeper en vervolgens moest Brian de Keersmaecker zijn meerdere erkennen in goalie Mio Backhaus. Binnen tien minuten was het 0-1. Lequincio Zeefuik stoomde op vanaf eigen helft en verraste keeper Michael Brouwer bijna. Uit de corner die volgde kopte Zeefuik fraai binnen. Heracles - weer met 5 man achterop - werd pas op het eind van de eerste helft gevaarlijk, maar Jannes Wieckhoff en Bruijn kregen de bal niet langs Backhaus.
In de tweede helft speelde de thuisploeg met Jizz Hornkamp en Mario Engels voor Mo Sankoh en Bruijn en die wissels deden het elftal goed. Engels zorgde voor ‘schwung’ en Hornkamp voor ‘power’. Hornkamp gleed in de 63e minuut de 1-1 binnen op aangeven van Roosken die in stelling werd gebracht werd door Hoogma. Hornkamp kreeg ook al na luttele seconden geel. In het laatste half uur kregen Engels en Sven Sonnenberg nog een kans op een treffer en Zach Booth van Volendam ook, maar het bleef 1-1. “In de tweede helft ging het wat makkelijker, maar al met al was het niet goed genoeg’’, zei Hoogma. “We wilden heel erg graag winnen.’’

Heracles is na speelronde 18 de nummer 15 van de eredivisie met 19 punten. De verschillen zijn klein. Ook Utrecht, Almere City en Fortuna Sittard hebben 19 punten en Heerenveen, PEC Zwolle en Excelsior hebben 20 punten. Het verschil tussen nummer 9 Excelsior en nummer 15 Heracles is precies één punt. RKC staat zestiende met 14 punten, Vitesse en Volendam hebben 12 punten. Heracles speelt komende zaterdag om 21.00 uur thuis tegen Ajax, de nummer 5 van de eredivisie met 31 punten..