Eentje van Heracles tegen zes van Excelsior. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Eentje van Heracles tegen zes van Excelsior. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles is nog steeds niet veilig

Sport

van de redactie

De missie ‘behoud eredivisieschap’ is nog steeds niet voltooid door Heracles Almelo. De ploeg van trainer Erwin van de Looi liep zondag bij de voorlaatste speelronde opnieuw tegen een ontluisterende nederlaag op. De 0-5 thuis tegen RKC werd opgevolgd met een 4-0 verlies op bezoek bij Excelsior.

Almelo - Toch hoeven de fans van Heracles niet te wanhopen, want de kans op een herhaling van twee jaar geleden toen Heracles jammerlijk degradeerde op de laatste speeldag is niet bijster groot. Juist de twee clubs waar de Almeloërs zo dik van verloren hebben de grootste zorgen. Excelsior (zestiende) en RKC (vijftiende) staan allebei op 29 punten en dat zijn er drie minder dan Heracles. Beide clubs hebben een beter doelsaldo dan Heracles (32 punten) en kunnen dus door een overwinning op de laatste speeldag over Heracles heen gaan als Heracles thuis verliest van Fortuna Sittard. Alleen in dat geval eindigt Heracles op plek 16 en volgt er nacompetitie met de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. Een gelijkspel tegen Fortuna volstaat voor Heracles voor nog een jaar eredivisie. En - niet onbelangrijk - de tegenstanders van RKC en Excelsior op speeldag 34 zijn niet mals. Excelsior moet op bezoek bij Feyenoord, RKC treft PSV in Eindhoven. Daar staat weer tegenover dat het bij Heracles momenteel niet lekker loopt. In de uitwedstrijd tegen Excelsior liep Heracles lange tijd geen averij op, maar in de extra tijd van de eerste helft scoorde Troy Parrott de 1-0 uit een rebound op een schot van Kenneth Goudmijn. In het laatste half uur zakte Heracles door de hoeven. Invaller Couhaib Driouech nam Excelsior op sleeptouw. De aanvaller verzorgde de assist bij de 2-0 van Parrott en schoot zelf de 3-0 en de 4-0 binnen. Tussendoor kopte Mohamed Sankoh, die net als Ruben Roosken en Jordy Bruijn een basisplek had gekregen. Van de Looi: ‘’Heel veel mensen hebben het meteen over de ranglijst, maar als trainer kijk ik natuurlijk naar wat laat je team zien en dat is dat het verschil tussen wat we hebben laten zien en wat we vandaag laten zien en vorige week hebben laten zien zo immens groot is.’’

Clubtopscorer Jizz Hornkamp ontbrak bij Heracles in de wedstrijd tegen Excelsior vanwege een blessure. Fortuna speelde in speelronde 33 op eigen veld verdienstelijk met 1-1 gelijk tegen landskampioen PSV. Heracles heeft een doelsaldo van min 33. RKC heeft een doelsaldo van min 16 en Excelsior heeft min 19. Bij een zege van Heracles op Fortuna kunnen de Almeloërs nog een plekje stijgen op de ranglijst. Almere City heeft twee punten meer dan Heracles. Almere speelt thuis tegen NEC dat zesde staat.

Dertiende plek zit er ook nog in

Het komt op de laatste speeldag aan voor Heracles

PlayBack komt naar MFA Eninver.
Spoedcursus Avedan 'De Grote Sprong' 15 uur geleden
Het verhaal van de meester, bij de de HKW.
Expositie in Wierden loopt nog een aantal dagen 17 uur geleden
Afbeelding
Bezoek jongvolwassenen 24 mei, 14:34
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 23 mei, 14:27
Een Rembrandtschildertje in actie.
Rembrandtschildertjes gaan exposeren in bieb 23 mei, 11:52
Afbeelding
Oldtimers in Rijssen tijdens de streekmarkt 23 mei, 10:39
Het is weer tijd voor een Open Ateliers Herengracht.
Mini-bioscoop bij Open Ateliers 22 mei, 15:54
Repareren gebeurt bij mooi weer ook buiten.
Allerlei reparaties bij Repair Café in Noaberhoes 22 mei, 14:30