Bryan Limbombe in actie tegen de Almelose selectie. (Foto: NESimages/Marcel ter Bals)
Bryan Limbombe in actie tegen de Almelose selectie. (Foto: NESimages/Marcel ter Bals) Foto: NESimages/Marcel ter Bals

Zege Heracles op Almelose Selectie

Algemeen

Heracles Almelo is deze week op trainingskamp in het Duitse Billerbeck. Afgelopen zaterdag won de ploeg van trainer John Lammers in de eerste oefenstrijd met 1-5 van de Almelose Selectie. De treffers kwamen Diego van Oorschot (2), Amas Ouahim, Abed Nankishi en Sem Scheperman. Tim Breukers scoorde voor de Almelose Selectie.

Almelo - De eerste kansen waren voor Emil Hansson en Adriano Satriano, waarna Anas Ouahim met een geplaatst schot voor de 0-1 zorgde. Op slag van rust kopte Tim Breukers na een corner zowaar de 1-1 binnen. In de tweede helft bracht Heracles meer energie en scoorde Abed Nankishi op aangeven van Diego van Oorschot al snel de 1-2. Jizz Hornkamp was dichtbij de 1-3, maar mikte niet zuiver genoeg. Van Oorschot eiste vervolgens de hoofdrol voor zich op met twee goals en een bal op de lat. Sem Scheperman zorgde voor het slotakkoord en de 1-5.
Spits Jizz Hornkamp (25) is overgekomen van Willem II. Hornkamp tekende een contract tot medio 2026, met een optie tot een extra seizoen. “Heracles Almelo is een grote club die thuishoort in de eredivisie”, zei Hornkamp bij zijn presentatie. “Ik kan me goed vinden in het plan dat me is voorgeschoteld en bij de speelwijze van de club. Als spits wil je niets liever dan aanvallend voetbal spelen.’’ Technisch directeur Nico-Jan Hoogma roemt de nieuweling. “Jizz is een echte spits met een uitstekende opleiding en eredivisie-ervaring. Hij heeft een geweldige mentaliteit en past bij de manier van spelen die wij voor ogen hebben.” Hornkamp doorliep de jeugdopleiding van Ajax, AZ en SC Heerenveen. In Friesland maakte hij in 2018 zijn debuut in het profvoetbal. Ook speelde hij bij FC Den Bosch. In zijn laatste seizoen bij Willem II kwam Hornkamp tot negen doelpunten en zes assists in 32 wedstrijden.

Mateo Leš (22) is vertrokken naar HNK Gorica in Kroatië. “Ik wil iedereen binnen en rondom Heracles Almelo bedanken voor drie mooie jaren. Ik zal voor altijd een zwart-wit hart hebben’’, aldus Leš op de site van Heracles. In Almelo kwam de verdediger tot 27 wedstrijden en één treffer.

Heracles Almelo speelt tijdens het trainingskamp in het Duitse Billerbeck op vrijdag 14 juli een oefenwedstrijd tegen Preussen Münster. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Het oefenprogramma gaat op zaterdag 22 juli verder met een wedstrijd tegen SC Cambuur. Op dinsdag 25 juli speelt Heracles in Erve Asito tegen FC Emmen, aanvang wedstrijd 19.00 uur. Op vrijdag 28 juli oefent Heracles bij Rood Zwart in Delden tegen Excelsior om 19.00 uur. Heracles - Volendam is op 5 augustus, Erve Asito, 14.30 uur.

Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 7 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 12 uur geleden
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 13 uur geleden
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31