Brian de Keersmaecker in actie tegen PEC Zwolle. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles gaat onderuit op bezoek bij PEC Zwolle

Sport

Heracles Almelo is nog niet in veilige haven na de 3-1 nederlaag van zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Het verschil met plek 16 is zeven punten en er zijn nog drie speelronden in de eredivisie.

Almelo - PEC versus Heracles was vooraf al de wedstrijd waarin het eredivisieschap veilig gesteld kon worden. De thuisclub slaagde daar in. Beide clubs stonden vooraf op 32 punten. “Hoe we gespeeld hebben was niet goed genoeg om aanspraak te kunnen maken op punten’’, zei aanvoerder Justin Hoogma na de wedstrijd voor de camera van ESPN. Hoogma zelf was verantwoordelijk voor de 1-0 van PEC. Hij liet zich bij de zijlijn aan de kant zetten door Lennart Thy die vervolgens op het doel afging en hard raak schoot, 1-0 in de 16e minuut. ‘’Mijn fout’’, zei Hoogma, die vreesde voor een rode kaart.. “Als ik hem pak is het denk ik rood, dat wil je ook niet.’’
Voor de 1-0 stuitte Thy nog op keeper Michael Brouwer, die meerdere reddingen verrichtte in de eerste helft. Ook Younes Namli en Anselmo MacNulty kwamen Brouwer tegen. Heracles kwam gaandeweg de eerste helft wat beter in de wedstrijd en Bryan Limbombe en Brian de Keersmaecker waren dicht bij de gelijkmaker. De 1-1 viel in de extra tijd uit een corner van Ajdin Hrustic. Marko Vejinovic stond op de goede plek en schoot raak. Het begin van de tweede helft was voor PEC dat kansen noteerde via Namli en Thy. Kort na de wissels Thomas Bruns en Mario Engels voor Sem Scheperman en Limbombe scoorde PEC de 2-1. Silvester van der Water (ex-Heracles) tikte binnen na knap voorbereidend werk van MacNulty en Namli, In de slotfase raakte Namli de paal nog en kreeg Bruns zijn twaalfde gele kaart. Filip Krastev maakte er in de extra tijd 3-1 van. “Het was een hele belangrijke wedstrijd voor ons, maar het was gewoon slecht’’, zei Hoogma. ‘’Zwolle was gewoon de hele wedstrijd beter. We waren niet goed genoeg.’’
Heracles staat nu op 32 punten. Excelsior (2-2 bij Ajax) is vijftiende met 26 punten, RKC (2-2 tegen Utrecht) is zestiende met 25 punten. In speelronde 32 speelt Heracles thuis tegen RKC, zondag 5 mei, aanvang wedstrijd 12.15 uur. In speelronde 33, zondag 12 mei, is het Excelsior - Heracles. Op zondag 19 mei is Heracles - Fortuna de laatste wedstrijd van het seizoen. De laatste twee speelronden worden alle wedstrijden gelijktijdig gespeeld, vanaf 14.30 uur.