Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles ten onder tegen Heerenveen

Sport

Prolongatie van het eredivisieschap is voor Heracles Almelo weer een stapje dichterbij gekomen, ondanks de 0-2 thuisnederlaag van zondagmiddag tegen SC Heerenveen. Het gat met de nummer zestien en nacompetitie voor degradatie is nu acht punten, met nog vier wedstrijden te gaan.

Almelo - Heracles heeft de zegereeks niet kunnen voortzetten. Na de eclatante 5-0 overwinning op AZ en de knappe 1-2 zege in Rotterdam tegen Sparta stond de ploeg van trainer Erwin van de Looi op het kunstgras van Erve Asito na wedstrijd numero 30 met lege handen. 

Heracles begon flitsend tegen Heerenveen met schoten van Bryan Limbombe en Jizz Hornkamp, maar de 1-0 leverde het niet op. De goal viel in minuut 9 aan de overkant. Luuk Brouwers stuurde Ché Nunnely weg, Sven Sonnenberg onderschepte prima, maar speelde tekort terug op de keeper en Nunnely rondde handig af, 0-1. Heracles was het meest dreigend vanaf links met Fredrik Opppegard, maar tot echte kansen kwam het niet. Vlak voor rust maakte Sonnenberg zijn fout bijna goed, maar zijn inzet uit een vrije trap van Ajdin Hrustic eindigde op de lat. Heerenveen kreeg wat schietkansen, maar doelman Michael Brouwer liet zich niet verschalken. In de tweede helft kreeg Heerenveen ook kansen. Espen van Ee, Thom Haye en Nunnely moesten hun meerdere echter erkennen in Brouwer. In de slotfase bracht Van de Looi Mohamed Sankoh voor Marko Vejinovic. De aanvaller maakte twee doelpunten, maar beide treffers werden afgekeurd wegens buitenspel, ook al kwam de bal beide keren van de tegenstander. Hrustic zette Hornkamp nog alleen voor de keeper, maar de anders zo makkelijk scorende spits mikte naast. De late 0-2 was een corner van Haye die werd binnengekopt door Pelle van Amersfoort. “De eindpass kwam net niet aan’’, concludeerde Brian de Keersmaecker voor ESPN. “Ik denk dat we goed voetbal speelden. Het moet ook een beetje meezitten. We scoorden twee buitenspelgoals. In de duels hebben we het laten liggen. Ik denk dat we net niet helemaal aan stonden.’’


Heracles staat na speelronde 30 op de dertiende plaats in de eredivisie met 32 punten. Nummer 16 is RKC, dat met 3-2 verloor bij AZ, met 24 punten, een verschil van acht punten dus met de Almeloërs. Rechtstreekse degradatie is uitgesloten, want het gat met nummer 17 Volendam is dertien punten. Hekkensluiter Vitesse staat op vijftien punten afstand. PEC (uit), RKC (thuis), Excelsior (uit) en Fortuna (thuis) zijn de resterende wedstrijden.

PlayBack komt naar MFA Eninver.
Spoedcursus Avedan 'De Grote Sprong' 15 uur geleden
Het verhaal van de meester, bij de de HKW.
Expositie in Wierden loopt nog een aantal dagen 17 uur geleden
Afbeelding
Bezoek jongvolwassenen 24 mei, 14:34
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 23 mei, 14:27
Een Rembrandtschildertje in actie.
Rembrandtschildertjes gaan exposeren in bieb 23 mei, 11:52
Afbeelding
Oldtimers in Rijssen tijdens de streekmarkt 23 mei, 10:39
Het is weer tijd voor een Open Ateliers Herengracht.
Mini-bioscoop bij Open Ateliers 22 mei, 15:54
Repareren gebeurt bij mooi weer ook buiten.
Allerlei reparaties bij Repair Café in Noaberhoes 22 mei, 14:30