Marco Rente in actie tegen NAC Breda. (Foto: NESimages/Michael Bulder).
Marco Rente in actie tegen NAC Breda. (Foto: NESimages/Michael Bulder). Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles schiet met scherp tegen NAC

Algemeen

Met drie goals van buiten de zestien heeft Heracles Almelo middenmoter NAC verslagen. De ploeg van trainer John Lammers won met 5-1 en verstevigde de koppositie. “We doen het goed’’, zegt verdediger Marco Rente.

Almelo – Marco Rente stond vrijdag aan de basis van de eerste treffer van Heracles. De rechtsback leverde een prima voorzet af en Thomas Bruns kopte al even prima in de verre hoek binnen. Het was de 1-1 in Erve Asito, want NAC kwam al vroeg op een 0-1 voorsprong na een goede counter en een rustige afronding van Odysseus Velanas. Heracles raakte niet in paniek. Rente: “We wisten dat ze voetballend geen slechte ploeg zijn. Maar het is ook een echt jonge ploeg. Ze zijn wisselvallig. En wij weten dat we altijd kunnen scoren.’’

Dat deed Heracles. De 2-1 en de 3-1 vielen nog voor de rust. Eerst pegelde Ruben Roosken van buiten de zestien raak en vervolgens scoorde Nikolai Laursen van dichtbij op aangeven van Roosken. Halverwege de tweede helft schoot rechtsbuiten Laursen raak van buiten het strafschopgebied en even later deed Emil Hansson vanaf de andere kant dat ook. ‘’5-1 is een fijne uitslag’’, zegt Rente, die meerdere goede voorzetten gaf. ‘’We hebben er over gesproken en ook op getraind. Dat het er dan zo goed uitkomt is fijn voor iedereen.’’ Rente voelt zich wel senang op de rechtsbackpositie. “Ik voel me daar wel lekker. Ik kom er wel tot mijn recht denk ik met mijn snelheid. Ik weet hoe ik er moet spelen.’’

Door de winst op NAC blijft Heracles koploper, nu met 34 punten uit 15 wedstrijden “Dat voelt goed’’, zegt Rente. “Bij elke wedstrijd voel je wel wat meer druk, want Zwolle en MVV zitten dichtbij, maar we laten zien dat we goed kunnen voetballen.’’ PEC won van Eindhoven (5-2) en heeft 32 punten uit 15 wedstrijden. MVV staat op 30 uit 14, zonder Jong Utrecht - MVV van maandag. De volgende afspraak voor Heracles is een opnieuw een thuiswedstrijd. Komende zaterdag komt TOP Oss op bezoek in Erve Asito. “We gaan voor drie punten’’, zegt Rente. “Ik vind dat wij de favoriet zijn en we willen het goed afsluiten.’’ TOP staat 17e.

Na de wedstrijd tegen TOP Oss ligt het even stil in de Keuken Kampioen Divisie vanwege het WK in Qatar, maar in december moet Heracles na drie weken geen competitie weer aan de bak. Op zondag 11 december is er nog een uitwedstrijd tegen Roda JC en op vrijdag 16 december een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Op 6 januari in 2023 wacht Heracles een uitwedstrijd in Alkmaar tegen Jong AZ. ‘’We hebben geen echte winterstop, maar twee keer een kleine stop’’, aldus Rente.

JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 23 uur geleden
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00
René Maarleveld (links) en Rein Vos van Avezathe.
Roeiers Amycus blij met hun locatie 13 mei, 18:01