Nikolai Laursen aan de bal tegen PEC. (Foto: NESimages)
Nikolai Laursen aan de bal tegen PEC. (Foto: NESimages) Foto: NESimages/Michael Bulder

Laursen heeft zijn draai gevonden

Algemeen

Nikolai Laursen begint een vaste waarde te worden in de basiself van Heracles Almelo. De Deense aanvaller bleef zaterdag in de gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle de volle 90 minuten binnen de lijnen. “En dat is heerlijk. Ik krijg veel vertrouwen van de coach.’’

Almelo – Heracles won zaterdag in Erve Asito met 2-0 van hekkensluiter PEC Zwolle. Daarmee kwam er een einde aan de ongeslagen reeks van PEC na de winterstop.
In het begin van de wedstrijd zorgde Nikolai Laursen (24) bijna voor de openingstreffer, maar de keeper van PEC, Kostas Lamprou, voorkwam de 1-0. De Almelose goal kwam er toch. Luca de la Torre lepelde fraai raak, nadat Lamprou zijn doel had verlaten op jacht naar Anas Ouahim.
Sinan Bakis schoot na rust de 2-0 binnen. “We hebben gewoon verdiend gewonnen’’, zegt Nikolai Laursen in keurig Nederlands. “Wij waren de betere ploeg. Ik denk dat we veel kansen creëerden. We moeten alleen nog meer scoren. We hebben weinig kansen weggegeven. 2-0 is niet slecht. De drie punten, dat is het belangrijkste.’’

In de tweede helft had Laursen een mooie actie langs de zijlijn, waarna hij De la Torre met een fraaie pass voor de keeper zette. “Bijna een assist’’, zegt Laursen. “Je wilt toch goals scoren en assists geven. Dit was een beetje jammer.’’ Ook invaller Samuel Armenteros was nog dicht bij een treffer, maar zijn schot van ver ging naast.

In de uitwedstrijd tegen AZ, een week eerder, was Laursen goed voor een doelpunt. Zijn fraaie kopbal op aangeven van Ruben Roosken betekende de 1-1 in Alkmaar. “Of ik goed kan koppen? Dat denk ik wel. Tegen AZ heb ik het laten zien’’, aldus Laursen.

Laursen voelt zich prima bij Heracles. “We hebben goede spelers en er is een goede sfeer. We gaan goed met elkaar om. Als je iets goeds brengt naar het team, dan wordt dat gewaardeerd. We focussen ons op onszelf en op het team. Thuis moesten we een driepunter halen tegen PEC en dat hebben we gedaan. Of we een feestje hebben gevierd? Nee, maar eigenlijk hadden we het wel moeten vieren. We houden het tegoed. We waren ook wel een beetje moe na de wedstrijd.’’

De volgende wedstrijd is PSV uit. Laursen zag PSV zondagmiddag op de tv met 1-2 winnen bij Sparta, na een 1-0 achterstand. “We kijken niet teveel naar de tabel. We weten dat we beter zijn dan de onderste ploegen, maar we moeten nog wel punten halen. We komen tot kansen en dat is belangrijk’’, zegt Laursen. “Tegen PEC hadden we eerder de 2-0 moeten maken. En ook tegen PSV hebben we een kans. We moeten alles doen om uit ook een keer te gaan spelen als thuis. PSV wordt moeilijk, maar het is voetbal en in voetbal kan alles gebeuren. In de thuiswedstrijd tegen PSV speelden we ook niet slecht. Wij moeten zelf heel goed spelen en hopen op een slechte dag van PSV. Niemand verwacht dat je bij PSV een punt of meer pakt, maar als we zouden kunnen verrassen, dan zou dat heel mooi zijn.’’

Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.