De spelers van Heracles vieren een feestje in Den Bosch. (Foto: NESimages)
De spelers van Heracles vieren een feestje in Den Bosch. (Foto: NESimages) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Periodetitel lonkt voor kranig Heracles

Algemeen

Heracles Almelo heeft de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie voor het grijpen. De ploeg van trainer John Lammers kwam vrijdag na de 1-2 overwinning bij FC Den Bosch alleen op kop. Komende vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, dat vrijdag voor het eerst sinds heel lang weer eens een thuiswedstrijd won.

Almelo - De wedstrijd in speelronde 9 was een lastige voor Heracles. Trainer Lammers moest het stellen zonder de geschorste smaakmaker Anas Ouahim. Marco Rente kreeg een basisplek centraal achterin en op het middenveld stond het trio Lucas Schoofs, Thomas Bruns en Marko Vejinovic. Spits van dienst was Samuel Armenters. Maar het was een oud-Heraclied die Heracles op achterstand zette: Joey Konings. Eerder was hij al trefzeker tegen Top Oss en nu had Michael Brouwer het nakijken. Heracles kwam op fraaie wijze op gelijke hoogte. Na een mooie lange bal van Justin Hoogma verschalkte Emil Hansson keeper Van der Steen met een Bergkampiaanse lob. Den Bosch speelde opportunistisch zoals trainer Jack de Gier al had aangekondigd. Een kwartier voor tijd leek Konings zijn tweede treffer te maken, maar Brouwer bracht redding. Zo’n beetje in de aanval erop schoot invaller Abed Nankishi met zijn linker de winnende treffer binnen op een assist van Thomas Bruns. Trainer Lammers was na afloop bij ESPN niet bezig met een eventuele periodetitel. ‘’Een periode is leuk, maar wij gaan voor het eindresultaat en dat is op het eind van het jaar, dan moeten we bij de eerste twee zitten. Ik denk ook dat we daar een ploeg voor hebben. Ik denk dat we ook nog beter kunnen. Ik denk dat ons middenveld nog niet helemaal staat. Bij fasen spelen we goed voetbal, maar ik vind dat we ook de hele wedstrijd moeten kunnen domineren. We spelen anders dan ze vorig seizoen gewend waren.’’ Lammers was blij met de terugkeer van Armenteros. ‘’Sammy is onze kapstok, aanspeelpunt en kan ook de afmaker zijn. Ik ben blij dat hij niet te lang weg is geweest.’’ De spits werd in de 86e minuut vervangen door debutant Lasse Wehrmeyer.

Heracles staat na 9 wedstrijden op de eerste plek met 22 punten. PEC Zwolle is tweede met 20 punten, Eindhoven derde met 19 punten en MVV en VVV staan op 17 punten. Roda staat op plek 6 met 15 punten, terwijl Willem II op plek 7 ook 15 punten heeft. De Graafschap, de tegenstander vrijdag in Erve Asito, staat op plek 15 met 8 punten. De Superboeren wonnen vrijdag met 2-0 van Jong AZ. Benschop en De Jong maakte de doelpunten. In speelronde 11 gaat Heracles op bezoek bij PEC.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 22 uur geleden
Een werk van Elsa Snijder.
Kunstenaars tonen zich bij Open Ateliers gisteren
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 24 apr, 12:24
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 24 apr, 07:33
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 23 apr, 12:29
De Klup heeft nu creatieve workshops voor mensen met een beperking.
Creatieve therapie voor mensen met beperking 23 apr, 08:30
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 22 apr, 15:32
Afbeelding
'Twaalfde Slingerbeurs wederom een succes!' 22 apr, 13:27