Giulia Gatti.
Giulia Gatti.

Young Professionals Almelo: Giulia Gatti

Algemeen

Almelose jonge professionals van de twaalf Ontdek Hightech Almelo bedrijven hebben zich verenigd in Young Professionals Almelo, kortweg YPA. Hun doel is meer dan alleen netwerken. Een belangrijk doel is om Almelo en de andere hightech bedrijven te leren kennen. Maar vooral om een gezellige tijd met elkaar te hebben. Op die manier kun je elkaar blijven inspireren en coachen. In deze serie stelt een aantal van hen zich voor.

Almelo - Ik ben Giulia Gatti, 29 jaar jong en hoewel mijn naam anders doet vermoeden ben ik geboren en getogen in Enschede.
In mijn vrije tijd ga ik graag en vaak uit eten en naar borrels en om dat enigszins te compenseren probeer ik twee à drie keer per week naar de sportschool te gaan.

HR Advisor

Inmiddels ben ik ruim 2,5 jaar werkzaam bij Aeronamic als HR Advisor. Samen met mijn collega ben ik verantwoordelijk voor een heel breed HR pakket binnen de organisatie. Ontzettend leuk, want in mijn functie heb ik contact met alle afdelingen en functionarissen. Aeronamic is een internationaal toonaangevende speler in de commerciële en militaire luchtvaartindustrie; vrijwel elk vliegtuig bevat wel een belangrijk systeem of onderdeel van ons.
Daarnaast zet het bedrijf sterk in op verduurzaming van de luchtvaart. Leuk detail: in mijn eerste jaar van de opleiding International HRM aan Saxion heb ik een snuffelstage gelopen bij Aeronamic. Dat is zo goed bevallen dat ik toen al wist: hier wil ik ooit gaan werken!

Borrel

De reden dat ik lid ben geworden van YPA is omdat het me leuk leek om met leeftijdsgenoten, die tevens werkzaam zijn binnen bedrijven van de stichting Ontdek Hightech Almelo, samen te komen. Er worden bijvoorbeeld workshops georganiseerd, maar ook bedrijfsbezoeken. En alle activiteiten worden afgesloten met – hoe kan het ook anders – een borrel. Het zijn mooie gelegenheden om ervaringen met elkaar te delen en de bedrijven in Almelo beter te leren kennen.

De vraag waar ik trots op ben vind ik lastig, maar ik ben enorm blij met waar ik nu sta in het leven. Het advies van mijn ouders om door te studeren zolang het kan, heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik een enorm leuke baan heb bij een gaaf bedrijf, waar ik nog lang niet uitgeleerd ben.

Werkplezier

Het allerbelangrijkst vind ik het werkplezier. Op het moment dat je ‘s ochtends regelmatig met tegenzin vertrekt naar het werk, is het tijd om je achter de oren te krabben. In tegenstelling tot sommige anderen van mijn generatie ben ik geen jobhopper, dus ik hoop mijzelf nog vele jaren bij Aeronamic te kunnen ontwikkelen tot een senior HR professional.

Wat heeft Almelo jou te bieden als werkstad en/of als woonstad?

Wat veel mensen niet weten is dat er enorm veel mooie (technische) bedrijven zijn die zich hebben gevestigd in Almelo. Groot, klein, internationaal, regionaal, noem maar op. En daarnaast vind ik dat Almelo ook leuke horecagelegenheden heeft.
Zo hebben mijn ouders hier 22 jaar geleden een Italiaans restaurant geopend waar ik regelmatig na werktijd een hapje eet. Voor een drankje ga ik weleens naar het Amaliaplein of proeflokaal België. Altijd leuk!

Ontdek High Tech Almelo is een stichting waarin twaalf bedrijven hun krachten hebben gebundeld. Gezamenlijk doen ze er alles aan om jongeren enthousiast te maken voor techniek én de kansen die er liggen, met name bij de vele hightech bedrijven in Almelo.
Ontdek Hightech Almelo investeert flink in techniekbeleving. Ze doen dat door tal van uitdagende, interactieve, ludieke en informatieve activiteiten te organiseren voor primair onderwijs tot en met wetenschappelijk onderwijs.

Carrièrekansen

De hightech bedrijven in Almelo bieden ook veel mooie carrièrekansen. Dat gaat van mooie stage- en afstudeeropdrachten tot uitdagende functies.
En Almelo heeft meer te bieden dan goede carrièrekansen; het is er ook heerlijk wonen en recreëren. YPA heeft al een flink aantal activiteiten in de planning staan. Meer lezen over de stichting Ontdek High Tech Almelo? Kijk op www.ontdekhightech.nl.

!
Afbeelding
Ervaar de unieke antislipcursus bij het Schwarzwald! 4 minuten geleden
Afbeelding
Veel kerstconcerten in december 20 uur geleden
Afbeelding
Woonboulevard vertelt dé kersttrends 7 dec, 13:26
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes 7 dec, 10:40
Afbeelding
Heracles Almelo Futsal schot in de roos 6 dec, 14:45
Afbeelding
Gezocht: aandacht voor uw zorgverzekering 6 dec, 14:41
Afbeelding
Open dag bij het Werk Leer Centrum Almelo 6 dec, 10:39
Afbeelding
Bibliotheek schenkt abonnementen 6 dec, 09:30