Wouter van Lanen, werkzaam bij Tecnotion, is penningmeester binnen de YPA.
Wouter van Lanen, werkzaam bij Tecnotion, is penningmeester binnen de YPA. Foto:

Young Professionals: met Wouter van Lanen

Algemeen

In deze editie spraken we met Wouter van Lanen, werkzaam bij Tecnotion. 

Almelo - Mijn naam is Wouter van Lanen, 32 jaar en ik woon in Hengelo samen met mijn vrouw Jorieke. In mijn vrije tijd doe ik aan mountainbiken, boksen en een grote hobby is koken. Voor mijn verjaardag heb ik een pizza oven gekregen, dit zou wel eens een nieuwe hobby kunnen worden.
Sinds 1 juli 2021 ben ik werkzaam bij Tecnotion in de functie van Senior Process Engineer NPI op de afdeling Projects.
De functie van Process Engineer is een erg leuke en dynamische functie. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor vertaling van technische product documentatie naar een product welke aan de klanteisen voldoet. Het is van belang om interne en externe processen op te zetten, op elkaar af te stemmen en waar nodig bij te sturen.
Tecnotion is een hightech maakbedrijf met wereldwijd 400 collega’s, waarvan ruim 200 op het hoofdkantoor in Almelo. De organisatie ontwerpt en produceert lineaire- en torquemotoren die de aandrijving van machines verzorgen.

YPA

Binnen het netwerk YPA heb ik de functie van penningmeester. Ik heb de taak op me genomen om de cijfers te bewaken en de begroting op te stellen. Daarnaast doe ik 4 x per jaar de belastingaangifte. Naast de functie van penningmeester houd ik mij ook bezig met de organisatie van evenementen. Ik ben lid geworden van YPA om diverse redenen.
We zitten namelijk allemaal in ongeveer dezelfde fase van onze loopbaan. Daarbij is het erg leuk om ideeën, gedachten en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Daarnaast is het erg leuk om bedrijven te bezoeken, informeel leuke activiteiten te doen en de stad Almelo beter te leren kennen.
Het is gaaf dat we zelf in de lead zijn en dat het een netwerk is door en voor Young Professionals. Deze vereniging is opgezet voor Young Professionals jonger dan 36 jaar (HBO- WO-niveau), werkend bij 1 van de 12 OHTA (Ontdek HighTech Almelo) bedrijven, echter is de ambitie om te groeien en ook Young Professionals binnen andere sectoren aan te trekken.

Waar ben je trots op?

Dat is een goede vraag. Ik ben trots op waar ik nu sta in het leven en op welke ontwikkelingen ik op persoonlijk en professioneel vlak heb doorgemaakt. Ik merk dat ik een mooie groei heb doorgemaakt en persoonlijk een stabieler persoon ben geworden.
Daarnaast ben ik ook trots op dit netwerk. Het is een erg mooi initiatief met grote potentie. De eerste gesprekken met geïnteresseerden worden gepland en de aanmeldingen komen binnen. Mijn ambities zijn om mijzelf door te blijven ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak.

Vind je dat je bijdraagt aan Almelo?

Ik denk dat wij als bestuur en als vereniging YPA een grote bijdrage leveren aan de stad Almelo. Wij zijn momenteel actief binnen de OHTA-bedrijven en ik merk dat de lijntjes erg kort zijn geworden. Bepaalde vraagstukken blijken binnen Almelo opgelost te kunnen worden en bedrijven kunnen elkaar onderling versterken.
Ik denk dat dit een grote kracht is van een overkoepelend netwerk binnen Almelo. Begin maart 2022 was er een bijeenkomst bij de gemeente Almelo, namelijk de bijpraatavond van het ondernemersloket. Hier waren wij als bestuur van YPA ook uitgenodigd om ons te presenteren. Alle positieve feedback die we hebben ontvangen wijst erop dat er behoefte is aan een netwerk om Young Professionals aan te trekken en te binden aan de stad Almelo.
De stad Almelo heeft erg veel te bieden op het gebied van werken en recreatie. Daarnaast wordt er flink aan de weg getimmerd en worden er veel nieuwe huizen gebouwd. Almelo is erg mooi opgeknapt, maar dit wordt nog niet altijd gezien.
Voordat ik zelf in Almelo aan het werk ging wist ik niet van het grote aanbod aan mooie bedrijven en vacatures in Almelo. Twijfel je nog om in Almelo te gaan werken? Er zijn heel veel mooie bedrijven, waaronder de 12 OHTA-bedrijven, welke je met open armen ontvangen.


https://ontdekhightech.nl/young-professionals-almelo/ of neem een kijkje op LinkedIn!