Wouter Lensing van YPA.
Wouter Lensing van YPA.

Young Professionals: Wouter Lensing

Algemeen

In deze editie Young Professionals stellen we nog een werkend Almeloos talent voor: Wouter Lensing, werkzaam bij Carbotreat. Wouter is lid van de netwerk-commissie binnen de Young Professionals.

Almelo - Mijn naam is Wouter Lensing, 28 jaar, geboren in Doetinchem en voor mijn studie Chemische Technologie aan de UT, die ik in 2018 afgerond heb, ben ik verhuisd naar Twente.

Sinds 1 september 2021 ben ik werkzaam als Process Engineer bij Bouman Industries. Hier ben ik voornamelijk bezig voor de dochter onderneming Carbotreat BV, welke sinds 1 januari 2021 bestaat. Carbotreat houdt zich bezig met de wereld CO2-neutraler te maken en biedt zowel oplossingen voor CO2-afvang, CO2-opslag en voor CO2-gebruik. De meest gebruikte methode om CO2 af te vangen is met behulp van amines. Echter heeft dit proces een groot energieverbruik, wat de vraag naar nieuwe methodes versterkt. Voor opslag is vooral het vloeibaar maken van CO2 een gangbare methode Voor gebruik van CO2 kunt je denken aan het aanbieden van CO2 aan kassen om weer planten en groentes te laten groeien.

Schepen

Twee voorbeelden van projecten waar Bouman/Carbotreat zich mee bezig hield/houdt. In het verleden heeft Bouman een grote CO2-afvang en vervloeiingsinstallatie neergezet bij Twence en houden we ons nu bezig met het kijken naar CO2-afvang op schepen. Een mooi voorbeeld hiervan is het EverLoNG project, een project met meerdere partners uit binnen een buitenland waarbij CO2-afvang in combinatie met de internationale waterwetgeving samenkomt. Binnen Carbotreat heb ik de functie van Process Engineer en houd ik me dus bezig met het bedenken en ontwerpen van nieuwe installaties om onze klanten zo goed mogelijk te helpen.

In mijn vrije tijd, doe ik graag aan fitness en hardlopen en ben ik leiding bij een scoutingvereniging. Maar ook tv kijken of een filmpje pakken is wat ik graag doe.

Binnen YPA ben ik lid van de netwerk-commissie. Hierbij staat vooral de persoonlijke ontwikkeling en het bieden van toekomstperspectief voor de leden centraal. Dit zal gedaan worden door middel van twee middagen activiteiten te organiseren per jaar, één voor een workshop en één voor een lezing. Ik ben lid geworden van YPA, omdat het een laagdrempelige manier is om de stad Almelo te leren kennen, andere jonge professionals en de bedrijven die deze stad en regio te bieden hebben.

Waar ben je trots op?

Tijdens mijn studententijd heb ik samen met vier anderen een studiereis naar Indonesië georganiseerd. Het was echt een toffe ervaring en heb hier veel van geleerd. Ook de reis zelf was prachtig. Ook ben ik trots op mijn functie bij mijn vorige bedrijf. Ik had hier een nieuwe functie en had daarom veel vrijheid in hoe de functie vormgegeven moest worden. Toen ik het bedrijf na 2,5 jaar verliet, waren de grote lijnen qua functieomschrijving en de positie van de functie binnen het gehele bedrijf een stuk beter gedefinieerd, mede door mijn input.

Wat zijn jouw ambities? 

Ik vind het mooi als ik mijn kennis en kunde straks kan overbrengen aan de nieuwe generaties. Op welke manier dat is, dat vind ik minder belangrijk. Misschien maak ik nog wel carrière switch naar docent om middelbare scholieren enthousiast te maken voor chemie en technologie. Wel hoop ik ooit een keer een presentatie te mogen geven op een vooraanstaande technologiebeurs in binnen- en/of buitenland. Het lijkt me echt een geweldige ervaring om een keer voor tientallen mensen te mogen spreken. Maar wat voor mij de kernwaarde is en zal blijven bij alles wat ik doe, is dat het een positieve impact zal maken op wereld. Hoe klein dit ook mag zijn.

Wat heeft Almelo jouw te bieden als woon/werkstad?

Ik ben ervan overtuigd dat ik wat bijdraag aan de stad Almelo. Doordat CO2 afvang een hot item is en ook zal blijven, biedt Carbotreat veel mogelijkheden. Dus door het leggen van een goede basis nu, kunnen we veel werkgelegenheid creëren voor de toekomst hier in Almelo.

Wat wil je zeggen tegen jonge mensen die erover twijfelen in Almelo te gaan werken?

Kijk gewoon eens rond, bezoek de websites en kom in contact met de jonge mensen die hier al wonen en/of werken. Almelo heeft meer te bieden dan alleen een voetbalclub.

Afbeelding
Luistermiddag en lezingen in Natuurhus 37 minuten geleden
Afbeelding
Heracles laat het weer eens afweten 2 uur geleden
Afbeelding
Lezing Historische Kring over putten 4 uur geleden
Afbeelding
Mijlpaal in duurzaamheid 4 uur geleden
Afbeelding
Boerderij Beeklust wint de Stadsprijs 5 uur geleden
Afbeelding
De ijsbaan is open! 5 uur geleden
Afbeelding
'Gelders' concert in de Grote Kerk 10 dec., 13:30
Afbeelding
Regionale actie 'Stoppen met roken' 9 dec., 13:45