Maria  Nieuwerth, werkzaam bij ETC, is de eerste voorzitter van YPA.
Maria Nieuwerth, werkzaam bij ETC, is de eerste voorzitter van YPA. Foto:

Young Professionals gaat van start met Maria

Algemeen

Almelo kent tal van mooie hightechbedrijven, maar van de mensen die daar werken hebben we nog niet zoveel gezien. Reden om daar verandering in te brengen! Er zijn veel jonge getalenteerde mensen werkzaam in onze stad, in een serie portretten stellen we deze aan je voor.

Vandaag de eerste Young Professional: de voorzitter van het gloednieuwe Young Professionals Almelo: Maria Nieuwerth. Maria werkt als Trainee bij ETC. ETC staat voor Enrichment Technology Company en is een internationaal bedrijf. ETC heeft de belangrijkste technologie ter wereld voor uraniumverrijking ontwikkeld, namelijk de gascentrifuge technologie. Het bedrijf is ervan overtuigd dat kernenergie een sleutelrol moet spelen om wereldwijd een duurzame energievoorziening te waarborgen. Naast deze gascentrifuges biedt ETC als innovatief hightechbedrijf ook een scala van diensten aan in de energie- en industriële sector.

“Ik werk op de afdeling IT en doe alles behalve IT. Dit houdt in dat ik mij voornamelijk bezighoud met het verbeteren van processen. Van ETC heb ik ook de mogelijkheid gekregen om een young professional programma op te zetten, wat nu het netwerk Young Professionals Almelo  (YPA ) is geworden. Het netwerk is ontstaan uit de samenwerking van Ontdek Hightech Almelo (OHTA) waar 12 hightech bedrijven uit Almelo bij zijn aangesloten. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk via de VoorleesExpress waarbij ik aan een meisje van 4 met een taalachterstand, in het Nederlands voorlees.”

Op 4 maart is de aftrap van het netwerk YPA, onstaan vanuit de stichting Ontdek Hightech Almelo (OHTA). Het netwerk YPA, verbindt jonge talenten die werken bij hightech bedrijven in Almelo. Het is een uniek netwerk, omdat ze nauw zijn verbonden met de OHTA bedrijven en de gemeente Almelo. Daardoor krijgen leden de kans om binnen te kijken bij de bedrijven, kennis te delen en hun blikveld te verbreden. Daarnaast is het gezellig om met andere Young Professionals erop uit te trekken en Almelo vanuit een ander perspectief te leren kennen. “Het netwerk YPA is voor mij waardevol om onderling verhalen en ervaringen te kunnen delen. Op deze manier kunnen wij elkaar versterken. Daarnaast ben ik erg nieuwsgierig wat voor mooie bedrijven er in Almelo zijn en is dit een uitgelezen kans om meer te zien en te horen van hen.”

“Met het opzetten van het netwerk YPA, hoop ik dat de young professionals zien dat er meer mogelijk is in Almelo dan dat ze in eerste instantie denken. Er zijn hier veel mooie bedrijven die veel (groei)mogelijkheden bieden. Ons doel is om op de lange termijn het netwerk uit te breiden met meer young professionals vanuit verschillende bedrijven in Almelo. Naast werken heeft Almelo vast en zeker nog meer te bieden, genoeg reden dus om dit met elkaar te ontdekken.”

Voor de pas afgestudeerden die meestal de blik op Enschede of het westen van het land hebben gericht voor die baan in de hightech met doorgroeimogelijkheden heeft Maria ook nog een tip.

“Laat je niet misleiden door de onbekendheid en bescheidenheid van de bedrijven in Almelo. Er zijn veel mogelijkheden en het is een kwestie van het vinden van de juiste personen. Als je er zelf voor open staat, dan staan de bedrijven ook open voor jou.”

Lancering Young Professionals Almelo

Vanaf 4 maart is het Young Professionals Almelo (YPA) netwerk een feit. Een netwerk van jonge talenten onder de 35 jaar, werkzaam bij één van de Ontdek Hightech Almelo bedrijven. Veelbelovende jonge werknemers van hoogstaande Almelose technologiebedrijven slaan de handen ineen om van elkaar te leren, elkaar te stimuleren en om met elkaar in verbinding te staan om gezamenlijk nieuwe kansen te zien voor het werken in Almelo. 
Vanuit de stichting Ontdek Hightech Almelo (OHTA) ontstond Young Professionals Almelo. YPA verbindt jonge talenten die werken bij hightech bedrijven in Almelo. Het is een uniek netwerk, omdat ze nauw zijn verbonden met de OHTA bedrijven en de gemeente Almelo. Daardoor krijgen leden de kans om binnen te kijken bij de bedrijven, kennis te delen en hun blikveld te verbreden. Daarnaast is het gezellig om met andere YPA’ers erop uit te trekken en Almelo vanuit een ander perspectief te leren kennen. De ambitie van de talenten is om verder te groeien. Je hebt als lid de mogelijkheid om zelf ideeën in te brengen en daarbij het programma vorm te geven. Dit betekent dat ze met het netwerk alle kanten op kunnen. Per jaar zijn er minstens 6 activiteiten. Op 4 maart is de lancering van het netwerk. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: https://ontdekhightech.nl