<p>Ester de Boer, werkzaam bij Urenco, is secretaris binnen de YPA.</p>

Ester de Boer, werkzaam bij Urenco, is secretaris binnen de YPA.

(Foto:)

Young Professionals met secretaris Ester de Boer

In deze editie spraken we met Ester de Boer, werkzaam bij Urenco. Ester is de secretaris van Young Professionals Almelo, een nieuwe netwerkorganisatie in Almelo speciaal voor jonge talenten in Almelo die het leuk vinden om met elkaar ideen en gedachten uit te wisselen. Daarnaast wordt er regelmatig een “kijkje in de keuken” bij een deelnemer georganiseerd.

Almelo - Mijn naam is Ester de Boer en ik werk sinds 2018 bij Urenco. Urenco verrijkt uranium dat in kerncentrales wordt gebruikt om energie op te wekken. Daarnaast verrijken we ook stabiele isotopen voor bijvoorbeeld medische diagnostiek in ziekenhuizen.
Ik werk op de afdeling Compliance, samen met mijn collega’s maak ik een vertaalslag van de wet- en regelgeving naar de praktijk. We bekijken of de lopende processen en werkzaamheden kloppen met de vergunningen en normen of regels. Op die manier weten we wat er van ons als bedrijf verwacht wordt en waaraan we moeten voldoen.
Hoewel dit niet aansluit bij mijn biomedische achtergrond waarvoor ik veel in het laboratorium heb gestaan, vind ik het wel erg leuk om te doen. De diversiteit maakt het uitdagend, ik kom overal in het bedrijf en spreek met iedereen!

Binnen YPA ben ik de secretaris van de vereniging. Dit betekent dat ik uiteraard de notulen opstel van bestuursvergaderingen, de ledenadministratie bijhoud en de communicatie naar de leden toe onderhoud, maar bijvoorbeeld ook onze webpagina heb aangemaakt en actueel houd (https://ontdekhightech.nl/young-professionals-almelo).

Daarnaast coördineren we vanuit het bestuur ook de commissies die de verschillende activiteiten organiseren. De commissies zijn recentelijk opgestart, maar tot zover is iedereen reuze enthousiast! Dat maakt het erg leuk!

Ik ben lid geworden van YPA, omdat ik graag andere Young Professionals wil leren kennen. Het is erg interessant om van ideeën en gedachten met elkaar te wisselen.
YPA zorgt er eigenlijk voor dat je op een laagdrempelige manier bij mede Young Professionals (van andere bedrijven) een ‘kijkje in de keuken’ kan nemen. Ik ben ervan overtuigd dat er op die manier veel van elkaar te leren valt. Op die manier blijf je in ontwikkeling en kun je indien mogelijk ook het een en ander toepassen en verbeteren binnen je eigen werkzaamheden.

Waar ben je trots op?

Als ik terugkijk naar de éérste mail die ik ontving over het oprichten van een netwerk voor young professionals en het punt waar we nu staan, ben ik heel tevreden! YPA is een officiële vereniging geworden met enthousiaste leden! Dat hebben we toch maar mooi voor elkaar gekregen. We werken veel samen met de stichting Ontdek Hightech Almelo, de gemeente Almelo en Almelo Promotie. Ook binnen de hightech bedrijven is veel draagvlak voor het netwerk. Het zijn korte lijntjes die ervoor zorgen dat we elkaar goed kunnen versterken.

Wat zijn jouw ambities?

YPA is een heel mooi initiatief, waarvan ik denk dat er nog veel groeipotentie in zit. Op dit moment focussen wij ons op de bedrijven die zijn aangesloten bij de stichting Ontdek Hightech, maar er zijn vast Young Professionals werkzaam bij andere Almelose bedrijven die ook interesse hebben om deel te nemen aan het netwerk!

Wat heeft Almelo jou te bieden als woon/werkstad?

Na het afronden van mijn opleiding had ik niet gedacht dat ik in Almelo terecht zou komen. Ik ben niet geboren en getogen in deze regio, en van de aanwezige technische bedrijven wist ik het bestaan niet af. Nu met terugwerkende kracht kan ik zeggen dat het goed was om iets breder te kijken, dan wat ik van te voren had bedacht. Het werken in Almelo bevalt mij goed! Fijne collega’s en uitdagend werk. Ik heb het naar mijn zin en dat vind ik erg belangrijk.

Wat wil je zeggen tegen jonge mensen die erover twijfelen in Almelo te gaan werken? 

Alleen al bij deze twaalf Ontdek Hightech bedrijven zijn meer dan genoeg kansen en uitdagingen om jezelf te ontwikkelen. Dus, ben je pas afgestudeerd, en op zoek naar een baan? Dan zou ik zeker kijken naar de prachtige bedrijven die Almelo rijk is. En als je dan in Almelo gaat werken, denk dan ook nog even aan YPA en wordt lid.

Meer berichten