Afbeelding

TEJO

Algemeen

“Weet je wat ik zo fijn vond aan de gesprekken met jou” vroeg mijn cliënte van 15 jaar. Ik antwoordde: “Vertel het maar.” “Nou precies dát” zei ze.
“Ik kon alles vertellen, jij luisterde en kwam niet meteen met oplossingen. Door te vertellen over waar ik mee zat, kwam er meer ruimte in mijn hoofd en kon ik zelf voelen en beslissen wat ik wilde doen.’’

‘’Ik weet nu dat ik niet de enige ben met allerlei rare gedachten en dat het normaal is dat ik me soms down voel. Ik durf nu ook met vriendinnen over mijn gevoelens te praten. Later wil ik doen wat jij doet’’ voegt ze er met een grote glimlach aan toe.


Dit zou zomaar een gesprek in het TEJO-huis in Almelo kunnen zijn.

‘TEJO is een toegankelijke en veilige plek waar jongeren gratis en anoniem een luisterend oor vinden voor hun zorgen, twijfels en vragen’

TEJO helpt jongeren weer op weg.

TEJO is een toegankelijke en veilige plek waar jongeren gratis en anoniem een luisterend oor vinden voor hun zorgen, twijfels en vragen.
Ze kunnen zonder verwijzing of toestemming binnenlopen. Ze worden ontvangen in een huislijke sfeer door de gastheer of gastvrouw die hen op hun gemak stelt.
Er zijn hulpverleners aanwezig (psychologen en orthopedagogen) die gesprekken met de jongeren voeren en meedenken. Samen met de jongeren kijken ze naar eventuele verdere hulp.

TEJO is een burgerinitiatief dat liefdevol wordt gerund door vrijwillig werkende professionals met een warm hart voor jongeren.


Een droom die werkelijkheid wordt.

Al jaren droomden vriendin Inge en ik van een TEJO-huis in Almelo. Hoe mooi zou het zijn als er in Almelo ook zo’n laagdrempelige plek is voor onze jongeren…


In het voorjaar trokken we de stoute schoenen aan.
Na allerlei verontrustende berichten over jongeren in nood en lange wachtlijsten vonden wij dat het de juiste tijd was.
We organiseerden een informatiebijeenkomst waar veel belangstellenden waren. Samen met een groep enthousiaste mensen gaan wij nu ons TEJO-huis in Almelo realiseren.
De eerste stappen zijn gezet.


Heb jij vragen over TEJO?
Denk jij iets te kunnen betekenen voor ons TEJO-huis?
Of wil je graag op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen?

Mail ons op: TEJO.Almelo@gmail.com.

Marleen Vulic

Column Marleen Vulic/Praktijk Harts-Tocht

Afbeelding
Luistermiddag en lezingen in Natuurhus 21 minuten geleden
Afbeelding
Heracles laat het weer eens afweten 2 uur geleden
Afbeelding
Lezing Historische Kring over putten 4 uur geleden
Afbeelding
Mijlpaal in duurzaamheid 4 uur geleden
Afbeelding
Boerderij Beeklust wint de Stadsprijs 4 uur geleden
Afbeelding
De ijsbaan is open! 4 uur geleden
Afbeelding
'Gelders' concert in de Grote Kerk 10 dec., 13:30
Afbeelding
Regionale actie 'Stoppen met roken' 9 dec., 13:45