Afbeelding

Column: Mag ik jullie aandacht?

Algemeen

Deze keer een column die iets anders is dan anders. In deze column wil ik de aandacht vragen van ouders, verzorgers, familieleden, leraren en vrienden. Waarom? Omdat ik graag een oproep wil doen aan het bereiken van jonge mensen, starters die de woningmarkt voor het eerst op gaan.

Dus bij deze doe ik een oproep aan jullie allemaal. Ken je toevallig starters op de woningmarkt in Almelo en de omgeving daaromheen? Zorg ervoor dat ze mijn column onder de neus krijgen en mijn boodschap meekrijgen. Starters lezen namelijk nog maar zelden de krant…

Ik begin even bij het begin; wie zijn nu precies die starters op de woningmarkt? Dit is de groep die voornamelijk online zoekt en op sociale media, zoals funda.nl, Facebook en Instagram. Op zoek naar woningen die uit een glossy magazine zijn gevlogen en voorzien zijn van de laatste woontrends; een zwarte keuken, strakke stalen deuren, de populaire visgraatvloer, strak gestucte wanden en een moderne tuin.

Dat kan. Die zijn ook prachtig. Maar als je precies daar naar op zoek bent, dan moet je ook rekening houden met een groot nadeel. Want je bent namelijk bij lange na niet de enige. Met andere woorden; veel interesse, weinig aanbod. Wat er gebeurt als er dan eindelijk weer zo’n “glossy woning” op de markt komt? Inderdaad, hij wordt (soms zelfs flink) boven de vraagprijs verkocht. Jij weer flink teleurgesteld…

Daarom heb ik een advies. Een advies waar jij je voordeel mee kunt (lees: moet) doen. Kijk niet alleen naar de plaatjes, maar let vooral op de omgeving waar het huis staat, de ruimtes en de mogelijkheden daarvan, de oppervlaktes, de staat van onderhoud én - inmiddels meer dan belangrijk geworden - het energielabel. Als die basis goed is, koop je een woning die substantieel goedkoper is. En dan is er ook nog geld over om de woning naar eigen wens te moderniseren. Dat is het overwegen waard toch?

Naast mijn advies heb ik ook nog een tip. Momenteel zijn wij bezig met de verkoop van een aantal starterswoningen, appartementen en appartementencomplexen. Zowel van particulieren als van woningstichting Sint Joseph. Gelegen in een goede omgeving én aantrekkelijk geprijsd. Nee, geen woningen die rechtstreeks uit een glossy komen, er valt nog wat werk te verrichten, maar wel woningen waarvan de basis goed is.

Kortom, ik hoop dat deze oproep de starters bereikt, zodat we hen samen kunnen helpen bij het vinden van een geschikte woning. Bedankt voor de medewerking!

P.s. Ben jij een starter en lees je wél de krant? Goed bezig.

Bob Sanders
Thoma Post Makelaars Almelo
almelo@thomapost.nl

Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 6 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 11 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 15 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 16 apr, 10:41