Afbeelding

PCR test voor vakantie? Zo regel je dat!

Algemeen

Ga je binnenkort op (vlieg)reis? Dan is een PCR test voor vakantie in sommige landen nog steeds noodzakelijk. De meeste GGD-testlocaties zijn inmiddels alweer opgedoekt, echter zijn deze locaties alleen beschikbaar voor mensen met klachten en niet mensen die op vakantie willen. Hiervoor kun je terecht bij een aantal andere teststraten door het hele land. Je krijgt hier dus ook een betrouwbare coronatest (officieel goedgekeurd door de Rijksoverheid) en bij een negatief testresultaat een reiscertificaat waarmee je kunt reizen. Hoe dit werkt? Je leest het hier!

Is alleen een vaccinatiebewijs eigenlijk niet genoeg?

Ben je volledig gevaccineerd? Dan is dit momenteel voldoende om in ieder geval binnen de EU/Schengenlanden te reizen. Via de CoronaCheck app kun je je vaccinatiebewijs makkelijk omzetten in een coronabewijs. Ga je buiten de EU/Schengen-regio op reis, dan is de CoronaCheck app vaak niet geldig en moet je op een andere manier je vaccinatiebewijs kunnen overhandigen. Op de Rijksoverheid-website WijsOpReis.nl kun je per land opzoeken welke regels er op dit moment gelden en hoe je aan een geldig vaccinatiebewijs voor het buitenland kunt komen. In sommige landen heb je bijvoorbeeld alleen een vaccinatiebewijs of herstelbewijs nodig, maar soms heb je ook een aanvullende testbewijs nodig, ongeacht of je gevaccineerd/hersteld bent of niet. 

Hoe moet ik een PCR test regelen voor vakantie?

Ga je naar een land waar ook een testbewijs nodig is? Dan kun je bij diverse teststraten door het hele land een (spoed) PCR test of antigeen sneltest laten doen. Je maakt online een afspraak op een locatie, datum en tijdstip die jou het beste uitkomt. Zowel de PCR test als de antigeen test duren niet meer dan 5 minuten, dus het is echt zo gepiept. 

Wanneer krijg je de uitslag?

Wanneer je de uitslag krijgt, hangt van de precieze test af. Heb je voor een reguliere PCR test gekozen, dan krijg je de uitslag binnen 24 uur. Voor een antigeen sneltest heb je de uitslag al binnen 15 minuten. Houd er alleen wel rekening mee met hoe oud de test maximaal mag zijn als je op reis gaat naar een ander land. Het is daarom aan te raden om de test zo vlak mogelijk voor vertrek in te plannen. Er zijn trouwens ook teststraten bij Schiphol aanwezig, dus het is ook zeker mogelijk om een paar uur eerder richting het vliegveld ter vertrekken voor een coronatest. Bij een spoed PCR test krijg je de uitslag al binnen 6 uur. Bij een negatief testresultaat wordt er meteen een wereldwijd geaccepteerd reiscertificaat met QR-code voor je klaargemaakt waarmee je direct het vliegtuig in kunt stappen!

 

Afbeelding
Nieuw elan bij HobNob Festival 15 uur geleden
Afbeelding
Defecte naaimachine bij Repair Café de Hagedoorn 18 uur geleden
Afbeelding
Martin Beumer in de ban van Lös Hoes 19 uur geleden
Afbeelding
Schoolsportdagen komen eraan bij SISU 30 mei, 13:46
Afbeelding
'On the way to the Almelo Allee' 30 mei, 13:39
Afbeelding
Samenwerking Simpel en Marly 30 mei, 12:10
Afbeelding
Mooie serie concerten in Beeklustpark 29 mei, 18:23
Afbeelding
Studenten behouden voor de bouw 29 mei, 16:15