Bob Sanders is in het nieuwe jaar naast makelaar ook columnist voor het Almelo's Weekblad.
Bob Sanders is in het nieuwe jaar naast makelaar ook columnist voor het Almelo's Weekblad.

Bob Sanders is onze nieuwe columnist

Algemeen

In het nieuwe jaar verschijnt er een nieuwe column in het Almelo’s Weekblad. Bob Sanders van Thoma Post Makelaardij gaat in deze column maandelijks jou als lezer met Twentse nuchterheid en een vleugje humor meenemen in de wereld van de makelaardij.

ALMELO - Zijn wortels liggen in Almelo. Hij is er geboren en getogen en sinds 2019 is hij hier zijn eigen makelaarskantoor gestart. Bob: “Ik kom uit een echte makelaarsfamilie. Mijn vader is hier 40 jaar makelaar geweest. Omdat ik niet bij mijn vader in het bedrijf wou stappen en ook niet met hem wou concurreren, verhuisde ik naar de provincie Utrecht en werd ik daar makelaar. Enkele jaren geleden begon ik terug te verlangen naar mijn Almelo. Dat ik nu in Almelo makelaar ben, zegt denk ik wel genoeg. Samen met makelaar Mart Smit en binnendienstmedewerkers Carolien Hummels en Jessica Rolink ben ik Thoma Post Makelaardij Almelo.”

Eerlijkheid 

Op de vraag wat Thoma Post Almelo zo uniek maakt, kan Bob geen kort antwoord geven, maar eerlijkheid staat wel bovenaan het lijstje met pluspunten. “Het is van groot belang om een verkoper een deskundig en onderbouwd advies te geven als het gaat om de vraagprijs. Wat is de te verkopen woning eigenlijk waard? Op basis van een advies van een makelaar worden er door een verkoper belangrijke keuzes gemaakt, dan moet je eerlijk zijn,” zegt Bob daarover. “Maar eerlijkheid gaat verder dan alleen de prijs. Wij kennen Almelo, wie weet heb ik zelfs wel eens op het pleintje in de wijk gevoetbald, en we weten dus ook wanneer een bepaalde buurt niet aansluit bij de wensen van de koper. Ook dat vertellen we. Wij willen niet alleen een woning verkopen. We gunnen iedereen een eigen droomhuis.”

Ontzorgen

Ook het ontzorgen staat hoog op de lijst met pluspunten. “We hebben bij Thoma Post Almelo alles in huis”, aldus Bob. “We helpen bij aan- en verkoop van woningen, we helpen bij de hypotheek en we kunnen bijvoorbeeld kopers ook helpen bij het verduurzamen van de woning. Doordat wij alles doen, weten kopers hun woonlasten en woonlasten zijn niet gelijk aan de hypotheekkosten. Als je gaat verduurzamen betaal je misschien iets meer aan hypotheek, maar wat je betaalt aan de energiemaatschappij is mogelijk vele malen lager. Dan lijkt mij de keuze niet zo moeilijk, toch?” Het helpen bij verduurzamen gaat bij Thoma Post Almelo verder dan alleen de financiering ervan. Dat een bedrijf de verduurzaming van de woning gaat uitvoeren wordt ook geregeld. Een mooi voorbeeld van ontzorgen.


Netwerk NVM makelaars

Thoma Post Almelo heeft twee gecertificeerde makelaars in huis en zij mogen zich NVM makelaar noemen. Sinds de overheid de titel makelaar heeft vrijgegeven mag iedereen zich makelaar noemen. Bob: “Ook iedereen zonder enige kennis over woningen en de woningmarkt mag zich makelaar noemen. De consument is hier de dupe van omdat ze bij bezichtigingen en bij verkoop van de woning verkeerd worden voorgelicht. Wij zijn dus daadwerkelijk opgeleid tot makelaar/taxateur en zijn gecertificeerd en hebben kennis van zaken.”

Thoma Post Makelaars Almelo is een samenwerking bestaande uit tien makelaarskantoren, die op Amsterdam na allemaal gevestigd zijn in Oost-Nederland. “Daarmee zijn we de grootste makelaarsorganisatie in het Oosten, met een netwerk in het Westen”, vertelt Bob. “Een woning gaat niet alleen bij ons in Almelo in de verkoop. Ook bij andere vestigingen. Daarmee bereik je heel veel potentiële kopers. We werken ook samen. Zo heeft Thoma Post een gespecialiseerd marketingteam die naast sociaal media intensief bezig is met het verzamelen van data. Een zoekerbestand van meer dan 10.000 zoekkandidaten is hier een mooi voorbeeld van. Datzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld de kennis over verduurzamen. Niet elke vestiging heeft een eigen expert in dienst. Dat maakt wat wij doen ook betaalbaar voor de klant.”

Nieuwsgierig naar Bob en zijn team? Ga naar www.thomapost.nl. Nieuwsgierig naar zijn column? De eerste staat in de krant van 3 januari 2023.

PlayBack komt naar MFA Eninver.
Spoedcursus Avedan 'De Grote Sprong' 16 uur geleden
Het verhaal van de meester, bij de de HKW.
Expositie in Wierden loopt nog een aantal dagen 18 uur geleden
Afbeelding
Bezoek jongvolwassenen 24 mei, 14:34
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 23 mei, 14:27
Een Rembrandtschildertje in actie.
Rembrandtschildertjes gaan exposeren in bieb 23 mei, 11:52
Afbeelding
Oldtimers in Rijssen tijdens de streekmarkt 23 mei, 10:39
Het is weer tijd voor een Open Ateliers Herengracht.
Mini-bioscoop bij Open Ateliers 22 mei, 15:54
Repareren gebeurt bij mooi weer ook buiten.
Allerlei reparaties bij Repair Café in Noaberhoes 22 mei, 14:30