Afbeelding

Dit kan een makelaar in Hengelo voor jou betekenen

Algemeen

Wil je jouw huis verkopen? Dan kun je het beste een makelaar Hengelo inschakelen. Een makelaar is namelijk gespecialiseerd in de woningmarkt en kan daarbij veel werkzaamheden voor jou uit handen geven. Het kan namelijk een stressvolle tijd opleveren als je alles zelf wilt regelen, waardoor het vaak langer duurt voordat je een koper hebt gevonden. Voordat je de makelaar inschakelt, moet je echter wel weten wat de makelaar precies voor jou kan betekenen. Want welke zaken regelt deze professional? En wat kun je zelf eventueel nog doen tijdens de verkoop van jouw woning? Onderstaande informatie zorgt dat jij overal op voorbereid bent. 

De waarde van de woning bepalen 

Een makelaar in Hengelo kent alle ins en outs van de woningmarkt. De makelaar weet daarom niet alleen hoeveel jouw woning waard kan zijn, maar ook hoe deze het beste op de markt gezet kan worden. Het gaat namelijk allemaal om het bereiken van de juiste doelgroep, zodat jij de prijs krijgt die je voor ogen had. Om de woning aan te kunnen bieden, moet er een taxateur langskomen om de waarde van het huis vast te stellen. Van hieruit kun je een vraagprijs vaststellen en zullen er foto’s gemaakt worden voor bij de advertentie. De makelaar kan dan zorgen dat de eerste geïnteresseerden een bevestiging inplannen, zodat het proces begint en jij wellicht binnen een korte tijd het koopcontract ondertekent met de kopers. 

Werkzaamheden uitbesteden aan de makelaar 

Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk aan de makelaar overlaat tijdens de verkoop van een woning. Een huis verkopen in Hengelo kan namelijk een stressvolle periode opleveren, waarbij emoties ook de overhand kunnen krijgen. Het is een plek waar je wellicht opgegroeid bent, waardoor je niet wilt horen als de kopers de prijs niet reëel vinden. De makelaar weet echter hoe de gesprekken goed kunnen verlopen, zonder dat er veel onder de prijs geboden wordt. De eerste biedingen kunnen dan op een rij worden gezet, waarna jij hier een goede keuze uit kunt maken en de laatste stappen van de verkoop kunt regelen. 

De laatste periode van de verkoop

Voordat je het weet, is jouw woning verkocht aan de beste koper en kun je samen met de tegenpartij de documenten ondertekenen. Afhankelijk van een bouwkundige keuring en eventuele andere ontbindende voorwaarden kan ook dit een spannende tijd zijn. Zodra echter alles rond is, is het tijd om feest te vieren en kun je je zelf voorbereiden om te verhuizen. Heb je nog geen huis gevonden? Dan kan de makelaar jou hier ook bij helpen en zorg je ervoor dat je niet zonder huis komt te zitten. Zo geniet je van alle hulp die je nodig hebt om de verhuizing tot stand te brengen. 

!
Afbeelding
Hoge waardering van het publiek 3 uur geleden
Afbeelding
Repair Café Hagedoorn 4 uur geleden
Afbeelding
Dressuur een belangrijk onderdeel van de Military 16 uur geleden
Afbeelding
‘Passed’ of ‘Not accepted’ is het begin 17 uur geleden
Afbeelding
Wie volgt winnares Sophie Leube op? 17 uur geleden
Afbeelding
Laat je inspireren tijdens oktober woonmaand 23 uur geleden
Afbeelding
Mondiale toppers massaal aan de start 23 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting met Avedan 23 uur geleden