Afbeelding

Column: Gaat het nu echt gebeuren?

Algemeen

In mijn vorige column schreef ik over de lente die is gekomen, een mooie periode om je woning te verkopen! De zon gaat weer schijnen, mensen krijgen meer energie. Tuinen worden weer toonbaar, want bomen en planten groeien en bloeien weer. Een uitstekende periode om een optimale presentatie te maken van je woning, want we willen toch allemaal de beste presentatie hebben voor de hoogste verkoopopbrengst!?

Over de beste presentatie gesproken; deze week een column die niet enkel over huizen gaat, maar over stedelijke ontwikkeling. Ruimtelijke ontwikkeling dat bijdraagt aan de presentatie en uitstraling van een stad an sich. 

‘Iets waar ik mij in interesseer en dat ik bovendien erg belangrijk vind’

Zeker voor een stad als Almelo. Vandaar dat ik aanwezig ben geweest bij een bijeenkomst van het nieuwe Platform Stedelijke Ontwikkeling Almelo. De lancering vond begin deze maand plaats bij het Stadslab in Almelo.

Voor toekomstbestendig Almelo

Het Platform Stedelijke Ontwikkeling Almelo is een samenwerking met gemeente Almelo, de plaatselijke woningcorporaties Beter Wonen en Sint Joseph, verschillende makelaarskantoren én ontwikkelaars. 

‘Een prachtig initiatief dat hard nodig is om Almelo beter te maken’

Een initiatief dat nodig is om Almelo beter te maken op het gebied van huisvesting als je het mij vraagt. Door de financieel lastige positie van de gemeente Almelo was er de afgelopen jaren minder draagkracht voor de realisatie van nieuwe initiatieven. Procedures liepen stroperig en er was onvoldoende deskundigheid aanwezig in het Almelose gemeentehuis.

Doel van het platform Stedelijke Ontwikkeling Almelo is het samen bouwen aan een toekomstbestendig Almelo. Ik ben er in ieder geval enorm enthousiast over en ga ervan uit dat door de komst van het platform passende nieuwbouwprojecten gerealiseerd gaan worden. Passende, want door de samenstelling en de kennis van deze groep zijn we daartoe in staat. Door dit doel wordt er een stip op de horizon geprojecteerd waar we samen naar toe kunnen werken in de toekomst. De basis voor een nog mooier Almelo is gelegd. Kortom, tijden veranderen en ook in Almelo gaat het weer groeien en bloeien!

Bob Sanders
Thoma Post Makelaars Almelo
almelo@thomapost.nl

Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 4 uur geleden
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30