Column Thijs ter Haar: Bouwen, bouwen, bouwen, waar dat kan

U was me toch niet vergeten? Eens, het duurde even maar ik ben er weer. Vol inspiraties om met u te delen. Vandaag breng ik de jaarlijkse open huizen dag graag bij u onder de aandacht.

Zaterdag 2 oktober is het weer zover. Het zijn bijzondere tijden en dat vraagt dit jaar om een bijzondere aanpak. Anders dan anders; Wilt u uw huis verkopen? Zet u dan uw deur open voor… de NR1 makelaar. Dit jaar komen wij bij u langs, voor een goed gesprek over de verkoop van uw huis. En nu spreek ik voor mezelf en mijn collega-Kamphuis-makelaars: wij zijn erbij om u te vertellen waarom wij de beste makelaar voor u zijn.

Natuurlijk grijp ik mijn kans om ons kantoor bij u te promoten. En als u mij een beetje kent, en anders leert u mij nu wat beter kennen, dan weet u dat ik niet snel om een praatje verlegen zit. Leest u nog even mee?

Deze speciale open huizen dag is bij uitstek de kans om de beste partner te zoeken voor de verkoop van je woning. Met raad en daad staan we jullie graag bij.

De huizenprijzen stijgen op het moment sneller dan Heracles in onze wildste dromen op de ranglijst, maar ook als je alleen grond kunt verkopen zit je hartstikke gebeiteld. U en ik weten wat je kunt doen met grond. Precies, huizen bouwen. Snapt u dat ik nu in een tel uitkom bij onze gemeente? Zou deze groot grondeigenaar weten dat we ook in Almelo een schreeuwend tekort aan woningen hebben? Ik vraag het me regelmatig af...

Hoe lang gaat het in Nederland al over de gevolgen van de overspannen woningmarkt? Trieste verhalen in de media van scheidingssituaties die - met hun kinderen - het huis uit moeten en in arren moede van noodplek naar noodplek trekken, het kind en de tas onder de arm. De starters die geen kans van slagen hebben, leven dat stilstaat onder ouders’ vleugels, zonder zicht op een eigen vaste plek. Staat tegenover: nauwelijks aanbod. Tig belangstellenden voor een huis. Over-biedingen die de nieuwe norm zijn geworden. Waar zijn de (nieuwe) huizen?

Soms is een deel van de oplossing super simpel. Bouwen, bouwen, bouwen, waar dat kan. Nee niet zomaar overal, natuurlijk niet. Bouwen met een plan, op geschikte locaties. Super spijtig als die locaties er niet zijn. Maar nu komt er toch goed nieuws: de gemeente Almelo heeft deze locaties wel! Steeds weer die vraag die ons (makelaars, bouwbedrijven,..) bezighoudt: wat houdt de gemeente tegen?

Ik hoef niet zo lang na te denken om een aantal mooie locaties op te noemen die de gemeente in de verkoop kan zetten. Zoveel goede opties, zoveel vraag, zoveel mogelijkheden. Misschien, bedacht ik me, weet de gemeente niet waar te beginnen. Beste gemeente, de open huizen dag is er ook voor jullie. Zet uw deur zaterdag 2 oktober wagenwijd open, voor alle partijen met kennis en kunde van de Almelose woningmarkt. Wij zijn u wederom graag ter wille met raad en daad om de huizenmarkt in onze mooie stad een beetje uit het slop te trekken. U heeft de koffie, wij de briljante ideeën. Geheel vrijblijvend.

Thijs ter Haar is makelaar bij Kamphuis Makelaars.

www.kamphuismakelaars.nl

Meer berichten