Anas Ouahim in actie tegen Willem II. (Nesimages/Michael Bulder).
Anas Ouahim in actie tegen Willem II. (Nesimages/Michael Bulder). Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles stevig op de tweede plek

Algemeen

Heracles Almelo verblijft een beetje in niemandsland in de KKD. Na 25 wedstrijden staan de Almeloërs zes punten achter op koploper PEC Zwolle en acht punten voor op nummer drie Almere City. De 1-1 in eigen huis van vrijdagavond tegen Willem II hield de Tilburgers op een afstand van elf punten. Komende vrijdag wacht opnieuw een thuiswedstrijd: Telstar.

Almelo – De grootste winst van afgelopen week zat hem in de gewonnen inhaalwedstrijd in Maastricht tegen MVV. Op maandagavond zegevierde Heracles in de Geusselt met 0-2. Anas Ouahim was de grote man tegen MVV, hij maakte beide doelpunten.
Ook tegen Willem II had Ouahim zijn inbreng. Hij stond aan de basis van de 1-0, halverwege de eerste helft. Na een schot van Ouahim kwam de bal bij Emil Hansson die Antonio Satriano in stelling bracht en de jonge, Italiaanse spits maakte zijn eerste goal voor Heracles.
Iets eerder kwam Heracles goed weg toen Leeroy Owusu op de paal mikte. Thomas Bruns was nog dichtbij de 2-0, maar zijn schot werd door keeper Kostas Lamprou over het doel getikt.

In de tweede helft drong Willem II aan. Heracles probeerde vooral de 1-0 over de streep te trekken. In de 69e minuut kwam de ploeg van trainer John Lammers goed weg toen een treffer van Max Svensson werd afgekeurd wegens hands. Doelman Michael Brouwer verrichtte een aantal reddingen, maar was in minuut 89 kansloos op een kopbal van Jizz Hornkamp. Ondanks 9 minuten extra tijd bleef het bij 1-1. Aanvoerder Justin Hoogma hield er een ‘dubbel gevoel’ aan over. ‘’Ik denk dat we niet mogen klagen met een gelijkspel. Ik denk dat Willem II het betere van het spel had. Maar als je zo lang op 1-0 staat, dan is het kloten dat de 1-1 zo laat valt.’’

Heracles speelde tegen Willem II met de achterhoede Bakboord, Cestic, Hoogma, Roosken, op het middenveld Schoofs, Bruns, Ouahim en voorin Laursen, Satriano, Hansson. De invallers in minuut 66 waren Armenteros en Azzoui. Tegen het eind van de wedstrijd vielen Wehmeyer, Rente en Les in. Bakboord viel geblesseerd uit en verliet per brancard het veld. Hoogma: “Ik denk dat we aan de bal heel matig waren. We konden niet echt lang de bal houden. Dan moet je er een vechtwedstrijd van maken. Dat is het ook geworden denk ik. We hebben hard gewerkt. Zij hebben niet superveel hele grote kansen gehad. Er zat niet meer in dan een gelijkspel. Ik denk dat we te snel in de opbouw de bal kwijt waren. We waren gewoon niet goed aan de bal.’’

Omdat PEC Zwolle met 3-1 verloor bij ADO Den Haag had Heracles op vier punten van de koploper kunnen komen, maar dat gebeurde dus niet. Wel is het gat met de clubs die om plek drie strijden comfortabel. Almere staat op acht punten, VVV op negen, Willem II op elf, Eindhoven op twaalf en MVV op dertien punten. De tegenstander van vrijdag in Erve Asito, Telstar, staat op vijftien punten en is de nummer negen van de ranglijst. Telstar speelde afgelopen vrijdag met 1-1 gelijk tegen Jong PSV.

Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 12 uur geleden
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 16 uur geleden
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39