Heracles ging onderuit in het Yanmar Stadion in Almere. (Foto: NESimages).
Heracles ging onderuit in het Yanmar Stadion in Almere. (Foto: NESimages). Foto: Michael Bulder

De concurrentie kan Heracles ruiken

Algemeen

Even lonkte er een voorsprong van acht punten voor Heracles Almelo op de nummer twee in de Keuken Kampioen Divisie, maar na de nederlagen in de uitwedstrijden tegen PEC Zwolle en Almere City FC zit de concurrentie Heracles op de hielen. Komende vrijdag wacht de Almeloërs opnieuw een uitwedstrijd, in Tilburg tegen Willem II.

Almelo – De uitwedstrijd van afgelopen vrijdag van Heracles Almelo tegen Almere City FC eindigde in dezelfde cijfers als die tegen PEC in Zwolle, twee weken eerder: 3-2. In het nadeel voor de ploeg trainer John Lammers dus.
In de rust leek er nog weinig aan de hand. Heracles leidde comfortabel met 2-0 door doelpunten van Samuel Armenteros, na een lange bal van Marko Vejinovic, en Emil Hansson, op een assist van Anas Ouahim. Vejinovic schoot ook nog een bal op de lat.
Maar in het begin van de tweede helft kantelde de wedstrijd. Anthony Limbombe kreeg het op zijn heupen en bediende de invallers Stije Resink en Ilias Alhaft op maat en zo werd het in minuut 48 1-2 en in minuut 49 2-2. Nikolai Laursen was even later dicht bij de 2-3, maar aan de andere kant had Joey Jacobs kunnen scoren.
 In minuut 67 scoorde Almere toch. Limbombe brak door op links en Jacobs kopte de bal tegen de touwen. Heracles zette in de slotfase nog aan, maar Laursen vond de gelijkmaker niet. Heracles eindigde met tien man, omdat Mateo Les er met rood af moest. Armenteros was er na zijn goal al geblesseerd afgegaan. Elias Sierra was zijn vervanger.

De ploeg van Lammers behield wel de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie, omdat naaste achtervolger PEC met 0-1 verloor van MVV. Blummel was de matchwinner voor de Maastrichtenaren die de tweede plek van PEC overnamen.
Met 28 punten uit 13 wedstrijden gaat Heracles aan kop, gevolgd door MVV op plek 2 met 27 punten. PEC staat nu derde met 26 punten. FC Eindhoven profiteerde niet echt met een 2-2 gelijkspel, thuis tegen Jong PSV. Eindhoven is de nummer 4 in de stand met 23 punten. Roda JC (4-1 winst op Jong Utrecht) staat vijfde met 21 punten.

Willem II, komende vrijdag de tegenstander van Heracles in Tilburg, speelde afgelopen vrijdag niet. Jong Ajax - Willem II stond voor de maandag geprogrammeerd. Willem II pakte in de eerste twaalf wedstrijden 19 punten. In de laatste thuiswedstrijd speelde Willem II met 1-1 gelijk tegen Almere. De Tilburgers wonnen drie thuiswedstrijden: Telstar 2-1, ADO Den Haag 1-0 en Jong AZ 1-0. Tegen Jong PSV werd het 1-1. De enige thuisnederlaag was die tegen FC Den Bosch, 1-2.

Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 5 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 9 uur geleden
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 11 uur geleden
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19
Muziek met Koningsdag. Kringloopwinkel WaWollie is ook present.
Inschrijving open voor 'Kleedje' op Oranjemarkt 30 apr, 10:01