Heracles viert de 0-1 van Rigino Cicilia tegen Jong AZ. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles viert de 0-1 van Rigino Cicilia tegen Jong AZ. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Puntenverlies Heracles bij Jong AZ

Algemeen

Heracles Almelo is het nieuwe jaar begonnen met puntenverlies. In de uitwedstrijd tegen Jong AZ speelde de ploeg van trainer John Lammers vrijdagavond met 1-1 gelijk. PEC, de nummer twee en tegenstander van komende zondag in Erve Asito, won wel, met 3-2 van Almere City FC.

Almelo - Gelukkig voor Heracles profiteerden MVV en Eindhoven, de nummers drie en vier in de Keuken Kampioen Divisie, niet van het puntenverlies van de Almeloërs. MVV speelde met 2-2 gelijk tegen De Graafschap en Eindhoven deelde de punten bij Jong Ajax (1-1).
Heracles speelde een lastige wedstrijd tegen Jong AZ in Alkmaar. Veel kansen waren er niet. Lucas Schoofs en Ruben Roosken waren wel gevaarlijk, maar de 0-0 bleef lang staan.
In de extra tijd leek Heracles alsnog de volle buit binnen te halen, toen Thomas Bruns vanaf rechts een prima voorzet losliet die bij de tweede paal knap werd binnen gekopt door invaller Rigino Cecilia. De 0-1 werd echter niet vastgehouden. Jong AZ kwam in extremis nog op 1-1 door een rake kopbal van Wouter Goes bij de tweede paal na een corner op een schot van dezelfde Goes. Daarna kreeg Mexx Meerdink van AZ nog rood na een opstootje, maar Heracles was de driepunter kwijt.

Aanvoerder Justin Hoogma was uiteraard teleurgesteld. “Ik denk dat we niet goed gevoetbald hebben. We hadden moeite met hun onder druk zetten. We kwamen niet echt lekker aan het voetballen. Zij speelden af en toe bij vlagen onder onze druk onderuit, zonder echt gevaarlijk te worden denk ik. Ik denk dat we op een gegeven moment een overwicht kregen door met iets meer fysiek en lange ballen te spelen. Uiteindelijk verdienden we ook de 1-0. Als je hem dan nog weggeeft, dat mag niet’’, aldus Hoogma. Ook trainer Lammers was niet content met de puntendeling. “Dat doelpunt mag nooit gebeuren. We hebben veel meer lengte en we hebben afspraken gemaakt. Als je dan na een moeilijke wedstrijd met 1-0 voor komt, mag je ‘m niet meer weggeven.’’ Heracles heeft er met Antonio Satriano (19, AS Roma) een nieuwe spits bij. 

Heracles Almelo gaat nu aan kop met 44 punten uit 19 wedstrijden. PEC Zwolle is tweede met 41 punten uit 18 wedstrijden en een minder doelsaldo dan Heracles (plus 33 om plus 23). MVV is derde met 34 punten uit 18 wedstrijden en Eindhoven vierde met 33 punten uit 19 wedstrijden. Komende zondag speelt Heracles thuis tegen PEC Zwolle. Aanvang wedstrijd: 14.30 uur. Op donderdag 12 januari speelt Heracles thuis voor de beker tegen eredivisionist Go Ahead Eagles uit Deventer. Aanvang 18.45 uur.

Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 13 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 16 uur geleden
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 19 uur geleden
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19
Muziek met Koningsdag. Kringloopwinkel WaWollie is ook present.
Inschrijving open voor 'Kleedje' op Oranjemarkt 30 apr, 10:01