<p>Een beeld van de wedstrijd Heracles Almelo tegen PSV toen het gezellig druk was in het stadion van de Almelo&euml;rs. (Foto: NESimages) &nbsp;</p>

Een beeld van de wedstrijd Heracles Almelo tegen PSV toen het gezellig druk was in het stadion van de Almeloërs. (Foto: NESimages)  

Heracles Almelo sluit het jaar toch nog goed af

ALMELO - Heracles Almelo heeft het jaar 2021 toch nog goed afgesloten. In de laatste twee wedstrijden voor de winterstop pakte de ploeg van trainer Frank Wormuth vier punten, waarmee de Almeloërs op 18 punten kwamen en het gat met de degradatiestreep op vijf punten werd gezet.

Met Groningen en SC Cambuur als tegenstanders in de laatste twee wedstrijden was Heracles haast wel verplicht om punten te gaan pakken. Een jaar eerder had de club de punten ook hard nodig en werd er op de drempel van het nieuwe jaar gewonnen van Heerenveen en Groningen en was de aanzet tot een prettig vervolg van het seizoen daar.

Een zelfde scenario werd ook gewenst in aanloop naar het tweeluik Groningen, Cambuur. Groningen bood heftig verzet, maar ging er uiteindelijk wel aan met 4-2. In de midweekse wedstrijd voor Kerstmis was Cambuur de opponent en de Friezen gingen niet op de knieën voor de Almeloërs. Het werd een 1-1 gelijkspel. Frank Wormuth had het na de wedstrijd over ‘een déjà vu’. “Veel kansen creëren en geen doelpunten maken. Ik ben een beetje moe op dit moment.’’

Cambuur opende de score met een schuiver van Michael Breij in de 58e minuut. Heracles antwoordde met de 1-1 van Orestis Kiomourtzoglu die ook al de belangrijke 3-2 scoorde tegen Groningen. Heracles begon tegen Cambuur met de voorhoede Bilal Basacigoklu, Kaj Sierhuis en Nikolai Laursen. Laursen en Sierhuis hadden de 2-1 op hun schoen, maar slaagden er niet in doelman Sonny Stevens te passeren. Ook invaller Sinan Bakis lukte het niet om Cambuur de genadeklap te geven. “Ik baal voornamelijk van mezelf’’, zei Sierhuis na afloop. “Ik denk dat ik een aantal keren heel goed in stelling ben gebracht. Ik baal enorm dat ik dan niet de goal maak en we de wedstrijd winnen. Uiteindelijk gaat het daar om, dat we die wedstrijd winnen. En daar speel ik gewoon geen goede rol in. Ik moet gewoon een goal maken.’’

Heracles hervat de competitie op zaterdag 15 januari met een uitwedstrijd tegen NEC in Nijmegen. De ontmoeting begint om 18.45 uur. 

Heracles is de winterstop in gegaan als de nummer 13 van de eredivisie met 18 punten uit 18 wedstrijden. Vijf clubs doen het slechter dan de Almeloërs. Willem II staat veertiende met 18 punten, RKC is vijftiende met 16 punten, Sparta is zestiende met 13 punten, Fortuna is zeventiende met 13 punten en PEC Zwolle is achttiende met 6 punten. Vlak boven Heracles staan Groningen (19 punten) en Go Ahead Eagles (21 punten). Op zondag 23 januari speelt Heracles thuis tegen Go Ahead Eagles (14.30 uur).

Meer berichten