Marko Vejinovic met Heracles in actie tegen Roda JC. (Foto: NESimages/Michael Bulder)
Marko Vejinovic met Heracles in actie tegen Roda JC. (Foto: NESimages/Michael Bulder) Foto: NESimages/Michael Bulder

Heracles pakt de draad weer op

Algemeen

Het was een lange trip, helemaal naar Kerkrade, maar Heracles Almelo haalde er zondag wel de volle buit op. De ploeg van de jarige trainer John Lammers won met 1-3 van Roda JC en behield de koppositie. Vrijdag is de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht de laatste van het jaar.

Almelo - Heracles boekte in Limburg alweer de dertiende overwinning van het seizoen. Wel begonnen de Almeloërs wat slordig aan de wedstrijd en verschafte Roda zich een paar kansen, Eentje werd er benut door oud-Heraclied Teun Bijleveld. Heracles antwoordde met de 1-1 van Samuel Armenteros op een assist van Nikolai Laursen. Dat was na tien minuten. De 1-2 van Emil Hansson viel in minuut 66. De assist was van invaller Abed Nankishi. Heracles Almelo sloeg in minuut 80 opnieuw toe. Een lange bal van keeper Michael Brouwer belandde achter de Limburgse defensie en Laursen pikte de bal op en prikte raak, 1-3.

Door de zege blijft Heracles de koploper in de Keuken Kampioen Divisie, met 40 punten uit 17 wedstrijden. PEC Zwolle (op de maandag tegen Helmond Sport) is de nummer twee met 35 punten uit 16 wedstrijden. Nummer drie MVV leed een nederlaag bij VVV (2-1) en heeft 33 punten uit 17 wedstrijden.

Heracles’ tegenstander van vrijdag, FC Dordrecht, won met 0-1 bij TOP Oss en staat op plek 15 met 19 punten uit 17 wedstrijden.

Heracles heeft er ook een contractspeler bij, Lasse Wehmeyer heeft zijn eerste profcontract getekend. De 20-jarige linksbuiten stroomt door uit de FC Twente/Heracles Academie, waar hij sinds 2013 de jeugd doorliep. Wehmeyer heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot de zomer van 2025 met een optie tot een extra seizoen.

Lasse Wehmeyer is vooral trots. “Toen ik in de Academie kwam, had ik maar één doel voor ogen: ik wilde profvoetballer worden. Nu ik hier negen jaar later sta, mag ik met een trots gevoel zeggen dat mijn jongensdroom werkelijkheid is geworden. Ik ben enorm blij dat Heracles Almelo mij deze kans geeft en ik ga er alles aan doen om te laten zien wat ik kan.”

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is content met de aanwinst: “Lasse is een jonge speler die al vanaf september vanuit de Onder 21 regelmatig meetraint met de eerste selectie. Eind september maakte hij zelfs zijn debuut tegen FC Den Bosch en is sindsdien een vaste waarde in de wedstrijdselectie geweest. Hij heeft enorm veel werklust en heeft dit contract afgedwongen.”

Dominique Scholten, directeur van de Academie, spreekt van ‘een mooi moment’.  “Het is prachtig om te zien dat de ontwikkeling van Lasse beloond wordt met zijn eerste profcontract. Naast dat het een mooi moment is voor Lasse, is het ook een mooi moment voor de Academie dat er wederom een speler de overstap kan maken naar een eerste selectie.” 

De vleugelaanvaller die geboren werd in het Duitse Münster, is sinds de gelijkwaardige samenwerking binnen de Academie de vijfde speler die doorstroomt naar de hoofdmacht van Heracles Almelo.

Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 12 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 15 uur geleden
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 18 uur geleden
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19
Muziek met Koningsdag. Kringloopwinkel WaWollie is ook present.
Inschrijving open voor 'Kleedje' op Oranjemarkt 30 apr, 10:01