Justin Hoogma in actie tegen PEC Zwolle. (Foto: NESimages)
Justin Hoogma in actie tegen PEC Zwolle. (Foto: NESimages) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Drukke week voor Heracles Almelo

Algemeen

Heracles Almelo verloor vrijdag in Zwolle de topper tegen PEC met 3-2. Het was de tweede nederlaag voor Heracles dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Heracles is nog wel de koploper. Veel tijd om te treuren is er niet. Dinsdag speelt Heracles voor de beker in Kerkrade tegen Roda JC en vrijdag voor de competitie thuis tegen FC Eindhoven.

Almelo – In het MAC3PARK Stadion gaf Heracles de wedstrijd bij PEC Zwolle rond het halve uur uit handen. In minuut 27 scoorde Gervane Kastaneer de 1-0 en in minuut 34 en 36 scoorde Lennart Thy. ‘’Drie goals tegen in tien minuten’’, zegt aanvoerder Justin Hoogma. ‘’Individuele fouten die gemaakt worden, dat mag niet gebeuren, helemaal niet in tien minuten tijd. Er gingen meer dingen fout bij de doelpunten. Het had voorkomen kunnen worden. We hadden het beter kunnen doen. Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we verloren hebben.’’

Heracles deed nog wel wat terug. Samuel Armenteros maakte de 3-1 nog voor de rust en invaller Regino Cecilia tekende in de slotfase voor de 3-2. Maar meer zat er niet in voor de ploeg van trainer John Lammers.
De voorsprong van Heracles van vijf punten op PEC ging niet naar acht, maar slonk naar twee. FC Eindhoven, de tegenstander van vrijdagavond in Erve Asito, won van TOP Oss (2-1) en staat nu op drie punten van de Almeloërs.
MVV speelde 1-1 tegen Jong PSV en staat op vier punten. Hoogma: ‘’Er is geen paniek. Hier raken we niet van de in de war. We weten allemaal waar het om gaat. De volgende wedstrijd moeten we er weer staan. Het is gewoon jammer dat we van PEC verloren hebben.’’

Roda
Zaterdag trainde Heracles alweer. De focus ging al richting de bekerwedstrijd van dinsdag tegen Roda JC in het verre Limburg. ‘’Ik vind de beker wel belangrijk’’, zegt Hoogma. ‘’ Sowieso is elke wedstrijd belangrijk. Maar het bekertoernooi kan gewoon heel mooi zijn als je ver komt. Ik heb het één keer mee mogen maken dat we de finale haalden, met Utrecht. Helaas ging de finale niet door vanwege corona. Maar het bekertoernooi kan je een boost geven voor de competitie.’’

Roda heeft volgens Hoogma ‘een goede ploeg’. ‘’Wel hebben ze wisselende resultaten gehaald. Maar ze hebben goede aanvallers en een hoop ervaring. Het is zeker geen makkelijke tegenstander.’’

Eindhoven

Vrijdag speelt Heracles voor de competitie thuis tegen FC Eindhoven, de nummer drie in de stand na 11 wedstrijden. Hoogma: ‘’Eindhoven heeft een goede ploeg. Maar het mooie is dat we thuis spelen en dan moeten we winnen. In eigen huis, met het publiek erachter, heb ik er alle vertrouwen in.’’

Prijzen

Heracles-doelman Michael Brouwer werd vrijdag verkozen tot beste keeper in de eerste periode van de KKD. Emil Hansson kreeg de prijs van beste speler.

Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.