De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.

Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal

Onderwijs

De Almelose Montessorischool heeft vrijdag het nieuwe buitenleslokaal feestelijk geopend. “Het is de bedoeling dat het vaak wordt gebruikt’’, zegt directeur Lincy Grooters.

Almelo - Leerlingen van de Montessorischool aan de Jan Janslaan vormden vrijdagochtend een haag waarlangs wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis samen met een aantal kinderen naar het nieuwe buitenleslokaal werd geleid. Met het doorknippen van een lint vierden leerlingen, docenten, betrokken (groot)ouders en de wethouder samen de ingebruikname van deze nieuwe buitenruimte. ”Geweldig hoe leerlingen op deze manier actief betrokken worden bij gezonde voeding en de kracht van de natuur”, zei de wethouder.

Lincy Grooters prijst de inzet van de ouders en met name die van ‘tuincoach’ Ayla Fraatz die het buitenlokaal ontwierp. Eerder ontwierp ze al de moestuin op school. “We hebben fantastische ouders die ons goed ondersteunen. Veel ouders hebben meegeholpen, met tegelwippen, met metselen. Het is echt een heel leuk project waarbij ouders en de school aan elkaar worden verbonden. Vooral de ouders zijn bezig geweest, en de school heeft er de ruimte voor gegeven. De ouders kwamen elke week wel op school om te helpen.’’

Ook leerlingen hebben hard meegewerkt. Zo timmerden ze samen met een betrokken ouder een robuust tuinhek. De tuin is nog niet helemaal klaar, maar leerlingen kunnen al genieten van de nieuwe plek. ‘’Het is bewezen dat buiten les krijgen een positieve invloed heeft op het leer- en concentratievermogen van kinderen’’, aldus Grooters.

Eerder realiseerde de school al een moestuin. ‘’Dit jaar werd het niet gebruikte pad aan de zijkant van de school onder handen genomen. De doorgang is onherkenbaar veranderd. Het buitenleslokaal geeft kinderen de ruimte om op kleine schaal kennis te maken met de natuur. Er is een prachtige halfronde bank gemaakt met daartegenover een bankje voor de juffen en meester. Naast de paden is er volop ruimte voor allerlei groen, waaronder groenten en fruit.’’

De opening van het buitenleslokaal viel in de Week van de Schooltuin. Lincy Grooters: “De leerlingen gaan de komende tijd zelf aardappels poten. Hierdoor leren de leerlingen hoe je zelf kunt zaaien en hoe planten groeien. Ook leren de leerlingen meer over gezonde voeding, natuur en het belang van biodiversiteit. Op deze manier wil de school werken aan een gezonde en natuurbewuste generatie.’’ Het schoolplein verder vergroenen is de volgende uitdaging.

Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 13 uur geleden
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19