Antonio Satriano aan de bal tegen VVV Venlo. (Foto: Nesimages/Michael Bulder)
Antonio Satriano aan de bal tegen VVV Venlo. (Foto: Nesimages/Michael Bulder) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles loopt opnieuw tegen een domper aan

Algemeen

Ongeacht de uitslag van de wedstrijd van maandag, in Maastricht tegen MVV, blijft Heracles Almelo op de tweede plek staan in de KKD en die is op het eind goed voor een terugkeer in de eredivisie. Maar de meeste wedstrijden in het nieuwe jaar verlopen niet naar wens.

Almelo - Heracles kon vrijdag geen goed vervolg geven op de klinkende 6-1 overwinning op Jong FC Utrecht. In De Koel in Limburg ging de ploeg van trainer John Lammers vrijdag hard onderuit tegen VVV Venlo, 3-1. Ismail Azzaoui tekende voor het eerste wapenfeit, maar hij stuitte op keeper Ennio van der Gouw. In minuut 18 was het wel raak. Na een rush van Emil Hansson schoot Lucas Schoofs via de paal binnen. 0-1 voor Heracles en het was alweer de zevende treffer voor Schoofs. Azzaoui en Nikolai Laursen kregen kansen, maar het was Nick Venema die scoorde, zes minuten na een drievoudige wissel van trainer Rick Kruys. Invaller Kees de Boer maakte er na een corner 2-1 van en Mitchell van Rooijen, ook invaller, 3-1, Lammers zette Amed Nankishi, Antonio Satriano en Rigino Cicilia erbij in de aanval, maar die wissels leidden niet tot succes. Een aderlating voor Heracles was dat Anas Ouahim na een half uur geblesseerd uitviel. Marko Vejinovic was zijn vervanger. Almere City won met 0-1 bij Eindhoven en staat nu op plek drie. Willem II is de nummer.vier en komt vrijdag 17 februari naar Erve Asito. De club uit Tilburg won afgelopen vrijdag met 1-0 van Dordrecht. Op vrijdag 24 februari speelt Heracles opnieuw thuis, dan is Telstar de tegenstander.

Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)