Het ervaren team van Praxis Almelo biedt de klanten graag ondersteuning.
Het ervaren team van Praxis Almelo biedt de klanten graag ondersteuning.

Goede verftips en dé kleuren van 2023

Algemeen

Dit zijn dé kleuren van 2023 en verftips voor een mooi eindresultaat.

Almelo - Zin in een nieuwe, frisse kleur op de muur? Een nieuwe kleur doet wonderen voor je woon- of slaapkamer. Kies je voor natuurtinten of een statement in huis? Maak kennis met de woonkamerkleuren voor 2023, pak de kwast en pas ze direct toe.

De nieuwe tinten van 2023

De kleuren van 2023 lijken geïnspireerd op de natuur. Kleuren gebaseerd op bossen, heide, strand en zee. Denk aan rustgevende kleuren tot tinten die een beetje lef vereisen bij het aanbrengen, maar nadien zorgen voor een verrassend effect.

Een levendige muur

Wanneer je een relatief basic getinte woon- of slaapkamer afwisselt met een uitgesproken tint, kan er een krachtig effect ontstaan. Zeker wanneer accessoires of wanddecoratie in deze tint worden doorgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan fuchsia, door de paarse en roze invloeden, maar het rood overheerst. Deze kleur doet het bijvoorbeeld goed in een romantische slaapkamer of een levendige kinderkamer. Wie durft?

Natuurlijk geel

De Flexa kleur van het jaar 2023 is Wild Wonder. Deze kleur staat in het teken van de wonderlijkheid van de natuur. Wild Wonder is een positieve, geeltint en verbindt de woonkamer met de natuur. Combineer de kleur met de kleuren uit het kleurpalet van Colour Futures 2023 van Flexa. Van weelderige of kalme tinten tot opbeurende kleuren.

Maar ook fris grijsgroen of grijsblauw doen denken aan bos en zee. De nuance is aan jezelf, want de mogelijkheden zijn divers.

Praxis Almelo helpt je verder

Het team van Praxis Almelo neemt alle tijd voor je en laat je aan de hand van kleurstalen de mogelijkheden zien. Ook kun je eerst kleine proefmonsters meenemen en dit bijvoorbeeld aan de onderkant van je muur, naast elkaar in kleine strepen, aanbrengen. Zo kun je zien welke kleur het beste bij jouw woon- of slaapkamer past.

Maak een lijstje van benodigdheden

En dan begint het leukste werk: je kunt gaan verven! Tip: maak altijd een lijstje met wat je allemaal nodig hebt, zoals afplaktape, kwasten, rollers en afdekfolie bijvoorbeeld. Bepaal ook welke soort verf je gaat kopen. Het ervaren team van Praxis kan, aan de hand van jouw opmetingen, vertellen hoeveel verf je nodig hebt.

Hoe bewaar ik kwasten en verfrollers tijdens het verven?

Als je de verfkwasten binnen een paar dagen weer gebruikt, maak je ze het best schoon door ze af te vegen aan de rand van het verfblik. Komt er bijna geen verf meer af? Dan kun je ze (luchtdicht) bewaren in huishoudfolie of in een pot met water. Wil je de kwasten voor een langere tijd bewaren? Zet ze dan in een kwastinette – dat is een luchtdichte bewaarbak voor kwasten – met wat lijnolie.

Kom voor meer informatie en kleurmogelijkheden gerust langs bij Praxis Almelo. Het ervaren team helpt je graag verder.

 Declan Trezise wint, voor Oded Kogut en Coen Vermeltfoort. (Foto: Herbert Huizer)
Australiër Declan Trezise wint Ronde van Overijssel 5 minuten geleden
Tweede Möll'n festival: 1 juni.
Meer inspraak bij tweede Möll'n festival 5 uur geleden
Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 23 uur geleden
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen gisteren
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46