Juliette Vrijhoeven geeft zeven tips om beter te slapen.
Juliette Vrijhoeven geeft zeven tips om beter te slapen.

‘De beste versie van jezelf worden?’

Algemeen

Je kent ze wel, de mensen die er altijd goed uitzien, vaak sporten, leuke dingen doen met vrienden, een uitdagende baan hebben en misschien ook wel een gezin. Om je soms kapot aan te ergeren wanneer jij het liefst, op de bank onder een kleedje, de dag wil overleven. Maar wat is het geheim van die “geweldige mensen?” Zij slapen regelmatig goed! Hier wat tips vanuit de blog van SWISS SENSE ALMELO.

Almelo - Met deze slaaptips word je een betere versie!

Slaaptip 1: Hoe saaier, hoe beter

Pas wanneer je ontspannen naar bed gaat, rust je namelijk goed uit. Daarom raden we het af om voor het slapengaan spannende series te kijken, te sporten of te gamen. Hoe rustiger de uren voor het naar bed gaan, hoe rustiger je slaapt en meer uitgerust je ontwaakt.

Slaaptip 2: Luister naar je lichaam

Om ’s nachts ontspannen te kunnen liggen en je lichaam volledig te ontlasten, is het belangrijk dat jouw ligcomfort het antwoord is op waar jouw lichaam om vraagt. Een fijn bed, hoofdkussen, dekbed en matras. Dat laatste bepaalt voor het grootste gedeelte de ondersteuning van je lichaam. Dus ben je benieuwd welk matras het beste bij jouw lichaam past? www.swisssense.nl/matraswijzer helpt je in een handomdraai verder!

Slaaptip 3: Wees actief en slaap niet te warm

Actieve mensen slapen beter. Ga er dus eens op uit: een rondje fietsen, zwemmen, wandelen of joggen. Dat klinkt misschien heel tegenstrijdig met tip 1, maar het belangrijkste hierbij is dat je dit niet doet in de uren voor het slapengaan, maar tot minimaal twee uur van tevoren. Ook helpt het wanneer je twee uur van te voren je kamer lucht en in een frisse ruimte in slaap valt.

Slaaptip 4: Houd je bed up-to-date

Door goed te zorgen voor je bed en matras zorg je ervoor dat deze lang mee gaat. Je voorkomt kuilvorming en houdt het heerlijk fris. De slaapadviseurs van SWISS SENSE Almelo staan vrijblijvend voor je klaar voor ligcomfort- advies.

Slaaptip 5: Let op met alcohol en andere verdovende middelen

Een drankje mag best en kan ontspannend werken. Maar drink vooral niet teveel en al helemaal niet voor het slapen. Je valt wel sneller in slaap maar je slaapt eerst lichter en de tweede helft van de nacht veel dieper.

Slaaptip 6: Vermijd (blauw) licht

Heb je een televisie, computer of laptop in je slaapkamer staan? Dit schept onrust. Het is daarom aan te raden deze in een andere ruimte neer te zetten. Het zijn niet alleen de elektrische golven die invloed op je nachtrust hebben, maar ook het licht. Zorg dat je slaapkamer straling-vrij en lekker donker is.

Slaaptip 7: Kwaliteit versus kwantiteit

Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Dat geldt ook voor slapen! Het gaat er dus niet om hoe veel uur je slaapt, maar ook hoe je die uren besteedt. Staar je daarom niet blind op de tijd op de klok. Dit zorgt alleen voor onrust in je hoofd.

Repareren in Repair Café Windmolenbroek.
Rollator en meer spullen gerepareerd in Noaberhoes 15 uur geleden
Acoustrio komt naar België. (Foto: Ed Step)
Boekenmarkt met muziek bij België 7 mei, 14:02
Het Almelo's Overdag Koor kan zeker nog nieuwe zangeressen gebruiken.
'Het vergt best een beetje scholing' 7 mei, 11:53
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 7 mei, 08:00
Opgave voor de excursies gaat via: windtalmelo@outlook.com.
Natuurhus zorgt voor lezingen en excursies 7 mei, 08:00
Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ontluisterende nederlaag Heracles 6 mei, 15:06
Afbeelding
Bijzondere warming-up Oald Stars 6 mei, 13:55
 Declan Trezise wint, voor Oded Kogut en Coen Vermeltfoort. (Foto: Herbert Huizer)
Australiër Declan Trezise wint Ronde van Overijssel 6 mei, 13:05