In het Beeklustpark worden meerdere gratis concerten gegeven.
In het Beeklustpark worden meerdere gratis concerten gegeven.

Mooie serie concerten in Beeklustpark

Algemeen

Ook dit jaar organiseert de Stichting Aktiviteitengroep Beeklustpark verschillende optredens op de zondagmiddag in het park. En zoals altijd zijn de optredens gratis toegankelijk.

Almelo - De serie optredens begint zondag 4 juni om 15.00 uur met Muziektheater Servus. ‘’Muziektheater Servus is in 1985 opgericht. In 1991 is daar de musicalafdeling bijgekomen en sinds 2018 maakt Servus Junior ook deel uit van Muziektheater Servus. Muziektheater Servus verzorgt deze zondagmiddag een voor hun doen ‘klein” optreden’’, aldus de stichting.

Op zondag 11 juni, staat het Blaaskapellenfestival geprogrammeerd, vanaf 13:30 uur. Er zijn optredens van de Brookerkapel, de Twentelandkapel en De Lutter Muzikanten. “De Brookerkapel bestaat uit een groep van vijftien enthousiaste muzikanten en staat onder leiding van ‘Kapelmeister’ Laurens van Rijn. Het repertoire bestaat uit Egerländer en Böhmische muziek, aangevuld met Tsjechische muziek en populaire Duitse Schlagers. De Twentelandkapel is onderdeel van Crescendo Buurse en speelt voornamelijk Egerländer muziek. Ook nam de kapel regelmatig deel aan concoursen, waarbij het meermaals Nederlands kampioen in de bergklasse werd. De Twentelandkapel staat onder leiding van André van Huizen. De Lutter Muzikanten is een groep van twintig muzikanten met een passie voor Egerländer Blasmusik. Onder leiding van Willem Cageling brengen De Lutter Muzikanten een gevarieerd programma ten gehore van polka’s, walsen en marsen’’, aldus de stichting.

Op zondag 18 juni is Erwin Nyhoff de hoofdgast in het park. “” Erwin Nyhoff was in de jaren negentig de frontman van The Prodigal Sons en scoorde met de band meerdere successen. Inmiddels heeft Erwin Nyhoff zich ontpopt tot een geweldige soloartiest. Met slechts een gitaar speelt hij deze zondag in het Beeklustpark een akoestische sessie.’’ Het concert begint om 15.00 uur.

Muziekvereniging De Eendracht treedt zondag 25 juni op. “Een actieve vereniging met veertig muzikanten. Zij staan onder leiding van dirigent Gerard Grobben en spelen pop, klassiek, film en jazz’’, aldus de organisatie. Aanvang 15.00 uur.

Op zondag 2 juli is het ‘Muziekmiddag’, met ReBorne en Double6. “”ReBorne duidt de hernieuwde vriendschap aan van de bandleden, met een knipoog naar hun gezamenlijke geboorteplaats Borne. ReBorne is een ; good times musicgroup’, met veel muziek uit de jaren 60 en 70, akoestische begeleiding en een voorkeur voor meerstemmige zang. Double6 is een zang- en gitaarduo bestaande uit Paul Homan en Rudi Oude Vrielink. De heren steken muziek van toen en nu in een akoestisch jasje overgoten met hun eigen sound,’’ Vanaf 13.30 uur. 

Op zondag 16 juli staat Gospelkoor HCNL op het podium, vanaf 15.00 uur, waarna een ‘zomerstop’ volgt tot zondag 3 september, met het Shantykorenfestival, met Wrakhout, Bornse Maten en De Oostvaarders.

De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 16 uur geleden
De Klup heeft nu creatieve workshops voor mensen met een beperking.
Creatieve therapie voor mensen met beperking 20 uur geleden
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 22 apr, 15:32
Afbeelding
'Twaalfde Slingerbeurs wederom een succes!' 22 apr, 13:27
Afbeelding
The Fortunate Sons openingsact Ribs & Blues 22 apr, 06:38
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 21 apr, 13:52
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 21 apr, 10:31
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 20 apr, 13:51