In het Beeklustpark worden zes muzikale activiteiten gehouden.
In het Beeklustpark worden zes muzikale activiteiten gehouden.

Het gaat bruisen in het Beeklustpark

Algemeen

“Het gaat weer bruisen in het Beeklustpark.’’ Dat zegt Jacqueline van der Zwaan, lid van de Activiteitengroep Beeklustpark. Deze zomer worden er zes activiteiten georganiseerd.

Almelo - Jacqueline van der Zwaan vindt het Beeklustpark een mooie locatie. “Op de plek waar de Almelos Aa en de Weezebeek samenkomen, vind je het schitterende Beeklustpark. Het is gelegen aan de Jan Wiegerslaan. Vanaf ongeveer 1976 werden er zomerevenementen georganiseerd. In het verleden werden er door vele vrijwilligers klapstoelen op de bakfiets vervoerd naar dit park om de bezoekers te laten genieten van de optredens en van het sociale samenzijn.’’

Volgens Van der Zwaan was het park ‘een bruisende plek’. “Het Beeklustpark was een bruisende plek, waar het publiek op tropische dagen onder de bomen verkoeling zocht en waar de evenementen niet snel door het weer moesten worden afgelast. In de hoogtijdagen waren er soms veertien tot zeventien zomerevenementen. Een hele zware klus voor de vrijwilligers. In 1985 werd er een prachtige muziekkoepel gebouwd waar de muzikale gasten konden optreden. Vanaf 1996 organiseert Stichting Activiteitengroep Beeklustpark deze evenementen. Het doel van de leden is om laagdrempelige culturele activiteiten te houden.’’

In 2020 en 2021 gooide corona ‘roet in het eten’ en moesten de evenementen worden afgelast. “Hoewel de Activiteitengroep nog altijd druk op zoek is naar vrijwilligers en bestuursleden om te helpen, kregen ze het toch voor elkaar om dit jaar zes evenementen te organiseren. Het programma biedt ‘voor elk wat wils’.’’.

Op zondag 12 juni wordt om 14.40 uur de aftrap gedaan met een Blaaskapellenmiddag. “De Grenslandkapel en de Grensland Oberkrainer staan garant voor een vrolijke muzikale middag’’, weet Van der Zwaan. .

Op zondag 26 juni is er een parkconcert met de veelgevraagde band ‘The Wieners’. “Vanaf 14.00 uur is het park in de sfeer van de jaren vijftig en zestig. Deze succesvolle band was al op de tv te zien in het programma ‘De Wereld Draait Door’ van Mathijs van Nieuwkerk.’’

Op zondag 10 juli treedt het popkoor Wiezz om 14.00 uur op. Daarna volgen er in augustus en september nog drie evenementen. Op 28 augustus klinkt er vanaf 14.30 uur in het park prachtige Doedelzakmuziek van de Lowland Brigade Pipe Band.
Op 4 september is er vanaf 13.30 uur weer een gezellig shantyfestival. Shantykoor De Schuytenvaerders, Visservrouwenkoor De Schellevissen en het Shantykoor De Oostvaarders verzorgen deze middag.

Op 11 september wordt het seizoen afgesloten met jazzmuziek van Bigband 89. Zij treden vanaf 15.00 uur op in het Beeklustpark. “De evenementen zijn allemaal gratis toegankelijk en er is een horecagelegenheid waar men drinken, een kleine snack of een ijsje kan kopen. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor prachtige middagen’’, aldus Van der Zwaan.

Tweede Möll'n festival: 1 juni.
Meer inspraak bij tweede Möll'n festival 6 minuten geleden
Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 17 uur geleden
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen 20 uur geleden
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29