Shantyfestival in het Beeklustpark.
Shantyfestival in het Beeklustpark.

Shantyfestival in Beeklustpark

Algemeen

Almelo - Het jaarlijkse shantyfestival in het Beeklustpark aan de Jan Wiegerslaan vindt op zondag 4 september plaats. Het wordt georganiseerd door de Activiteitengroep Beeklustpark. ‘Stoere meiden’ en ‘ruwe zeebonken’ laten zich horen in de muziekkoepel van het park. Het festival begint om 13.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Toegang is gratis.
Op deze middag doet het shantykoor De Schuytenvaerders uit Tubbergen, onder leiding van dirigent Monique Linderhof, de aftrap. De Schuytenvaerders zingen shanty’s, zeemansliederen en levensliederen. Het koor verzorgt in Tubbergen regelmatig een zomerevent waar vele shantykoren aan deelnemen. Om 14.40 uur treden de vrolijke vissersvrouwen De Schellevissen uit Almelo op. ‘’Een leuke afwisseling tussen de mannenkoren. Zij zingen onder leiding van dirigent Andrea Klooster. Het genre varieert van popsongs tot shanty’s. Altijd meerstemmig gezongen. De Schellevissen zingen als vissersvrouwen die steeds weer afscheid moesten nemen van hun mannen en familieleden waarover zij zich bij elke storm veel zorgen maakten’’, aldus Activiteitengroep Beeklustpark.

Om 15.50 uur treedt shantykoor De Oostvaarders uit Almelo op, onder leiding van dirigent Hans Visschedijk. “Een ondernemend koor. Zij organiseren met een zekere regelmaat concerten en shantyfestivals waarvoor andere koren worden uitgenodigd.’’

Schellevissen en Oostvaarders

Tweede Möll'n festival: 1 juni.
Meer inspraak bij tweede Möll'n festival 3 uur geleden
Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 21 uur geleden
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen 23 uur geleden
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29