Sursum Corda Almelo in actie.
Sursum Corda Almelo in actie.

Veel concerten in aanloop naar Kerst

Algemeen

Almelo staat bol van de kerstconcerten. Zoals het concert van Concertkoor Sursum Corda Almelo op maandag 19 december in de NOACH kerk. Maar ook de Oostvaarders, de Schellevissen en de Mannenkoren treden op.

Almelo - Bij het concert van Sursum Corda Almelo kunnen de bezoekers vanaf 20.00 uur meezingen met de koralen uit Het Weihnachtsoratorium. “De muzikale leiding zal in handen zijn van onze dirigent Eric Kotterink. We worden begeleid door onze vaste pianist Gerard van Kempen. De toegang is gratis. Er zal een pauze zijn. De koffie is op eigen rekening. Na afloop proosten we met een glaasje glühwein van het koor! Na deze avond hebben we even kerstvakantie, waarna we weer verder gaan met repeteren voor de Matthäus Passion. Deze voeren we uit op vrijdag 17 maart 2023. Wilt u zich nog aanmelden als projectzanger? U contact opnemen via secretariaat@sursumcorda-almelo.nl’’, aldus Sursum Corda. 

Oostvaarders

Om in kerstsfeer te komen treedt op vrijdag 16 december vanaf 15.30 uur het Shantykoor de Oostvaarders op bij Feijn Lunchen & Lezen in Bibliotheek Almelo. “Het koor is in 2004 opgericht en bestaat uit 60 stoere kerels die worden begeleid door drie accordeons, twee gitaristen en een drummer. Regelmatig treedt het koor op in verzorgingstehuizen en doen ze mee aan korenfestivals en optredens bij maritieme manifestaties en volksfeesten. Tegen het einde van het jaar transformeren de zeelui zich tot zangers van kerstliederen. Zij passen de kleding aan en verruilen de zeemanskleding voor een stemmiger outfit’’, aldus het koor. Toegang gratis.

Grote Kerk

In de Grote Kerk wordt op vrijdag 16 december een kerstconcert gegeven door het Fanfareorkest Wilhelmina en het Vissersvrouwenkoor De Schellevissen. “Het enige fanfareorkest dat Almelo rijk is bestaat uit 35 à 40 muzikanten die met hun blaasinstrument de mensen letterlijk van hun stoelen blazen vanwege hun mooie repertoire. Het Vissersvrouwenkoor treedt op met ongeveer 50 vrouwen en heeft een prachtig kerstrepertoire van bekende liedjes. De repetities zijn in volle gang. De sfeer is gemoedelijk waardoor de samenwerking heel soepel verloopt’’, aldus Marijke Klaas. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Het concert begint om 20.00 uur. Er is een vrije gift.

Roder Meisjeskoor 

Op zondag 18 december wordt de zondagmiddagserie in de Grote Kerk voortgezet met een optreden van het Roder Meisjeskoor. “Dit koor behoort tot de top van de Nederlandse jeugdkoren. Het concert staat volledig in de sfeer van het kerstfeest. Als vorm is gekozen voor het zogenaamde Festival of Lessons and Carols. Bijbelverhalen rond de geboorte van Jezus worden afgewisseld met koorbewerkingen van carols, oorspronkelijk volksliederen van de straat. Dit geheel in Engelse stijl. Bij enkele liederen is gelegenheid tot samenzang. Het koor staat onder leiding van Sonja de Vries. Het orgel wordt bespeeld door Sietze de Vries, organist van de Martinikerk te Groningen’’, aldus Henk Kamphuis. Aanvang 15.30 uur. Toegang vrij. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.


Almelose Mannenkoren

Het jaarlijkse kerstconcert door de Almelose Mannenkoren, waarbij het Almelo’s Christelijk Mannenkoor (ACM) en het Almelo’s Mannenkoor (AMK) nauw samenwerken, vindt na twee jaar plaats op zondag 18 december om 16.00 uur in de Sint Georgiusbasiliek. De toegang is vrij. 

Voorzitters Bert Sies (AMK) en Gert Koetsier (ACM): “Wij zijn verheugd dat wij dit jaar eindelijk weer een concert kunnen geven. Er is lang naar toegewerkt. Het is fijn dat wij met onze zang zoveel mensen kunnen beroeren. Muziek verbindt. Juist in deze tijd hebben wij dat nodig. Een beetje meer liefde voor elkaar en omzien naar elkaar. Met ons concert hopen wij hieraan bij te dragen.”

Violist Elianne den Bakker is het jonge talent dat haar debuut maakt bij de Almelose Mannenkoren. De zestienjarige scholiere is geen onbekende in de muziekwereld. Sinds september 2017 speelt zij in het Twents Jeugd Symfonie Orkest waar zij eerste viool speelt. ‘Special guest’ is Martijn Sanders. De Nederlandse bas-bariton studeerde aan het Utrechts conservatorium en aan de operaopleiding van de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen. De bekende sopraan Armanda ten Brink soleert met het Ave Maria van William Gomez/Rob Zieverink en zingt mee met een aantal andere werken.

Tweede Möll'n festival: 1 juni.
Meer inspraak bij tweede Möll'n festival 40 minuten geleden
Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 18 uur geleden
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen 20 uur geleden
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29