Emil Hansson viert zijn doelpunt tegen NAC met Samuel Armenteros. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Nog één horde te nemen voor de titel

Algemeen

De thuiswedstrijd van vrijdag tegen Jong Ajax wordt beslissend voor het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. Heracles Almelo heeft dankzij een 0-3 overwinning bij NAC in Breda een marge van vier doelpunten ten opzichte van naaste belager PEC Zwolle. PEC gaat op bezoek bij Helmond Sport, de nummer 15 van de KKD..

Almelo - Heracles en PEC gaan de laatste speelronde in met 82 punten. Heracles heeft een beter doelsaldo (101-42) dan PEC (96-41). Plus 59 om plus 55, een verschil van vier. Een ander verschil is dat Heracles thuis speelt en PEC uit. De tegenstander van PEC, Helmond sport, won afgelopen vrijdag met 0-1 bij Eindhoven. De tegenstander van Heracles, Jong Ajax, verloor thuis met 1-2 van Jong AZ. Eerder in het seizoen liep Heracles in Amsterdam tegen een fikse nederlaag op tegen de beloften van Ajax (4-0). ‘’We spelen voor iets heel moois’’, zegt doelman Michael Brouwer voor Heracles tv.  ’’We hebben nog één pot te gaan. Jong Ajax is een goed spelende ploeg. Laten we er een feest van maken.’’

Brouwer hield in Breda voor 18.384 toeschouwers de nul. ‘’Het was een heel belangrijke overwinning. Zij zijn heel erg in vorm. Je weet dat een avondje NAC een lastige wedstrijd is.’’ Brouwer onderscheidde zich al snel met een redding op een schot van Matthew Garbett. Heracles stelde er aanvallend weinig tegenover in de eerste helft. Trainer John Lammers wisselde in de rust Marco Rente en Thomas Bruns in voor Navajo Bakboord en Marko Vejinovic. Het leverde in de 56e minuut de 0-1 op van Emil Hansson, na voorbereidend werk van Anas Ouahim.. “We scoren op het juiste moment’’, zegt Brouwer. “Wij hadden de controle. Bij hun was het veel blaffen, maar weinig bijten. Na de goal speelden zij opportunistisch. En met die hoge ballen die zij erin pompen weet je nooit hoe het gaat.’’

Brouwer moest nog een aantal reddingen verrichten. Zo hield de goalie Jesaja Herrmann en Elias Omarsson van scoren af. “Als zij scoren dan geef je benzine aan hun om in de wedstrijd te groeien. Dat haal je nu weg’’, aldus Brouwer. De keeper van NAC, Roy Kortsmit, moest er in de slotfase met rood af na een charge op invaller Sem Scheperman. Vejinovic schoot de vrije trap prachtig langs invaldoelman Pepijn van de Merbel. Het was de honderdste goal van Heracles dit seizoen én de beslissing in de wedstrijd. Dat Lasse Wehmeyer, ingevallen voor Ismail Azzaoui, er nog 0-3 van maakte, was extra mooi voor het doelsaldo en voor het feestje dat de 700 meegereisde fans vierden in het Rath Verlegh stadion. “Die derde goal was lekker voor het doelsaldo. We hebben best veel energie in deze wedstrijd gelegd’’, aldus Brouwer.

Doelpuntenmaker Emil Hansson vond het ‘een lastige wedstrijd’. ‘’Ik denk dat wij het goed hebben gedaan. De eerste helft waren er weinig kansen, aan beide kanten. We wisten dat het een lastige wedstrijd zou zijn. We wisten dat we in de tweede helft meer ruimte zouden krijgen en die ruimte hebben we goed benut.’’

Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)