Impressie van het nieuwe sportcomplex van de architecten van Slangen en Koenis.
Impressie van het nieuwe sportcomplex van de architecten van Slangen en Koenis.

‘Het wordt echt een prachtig complex’

Algemeen

Wethouder Arjen Maathuis is er blij mee dat de opdracht voor het nieuwe sportpark definitief is gegund is aan Van Norel Bouwgroep. “Het wordt echt een prachtig complex. Een hele mooie nieuwe herontwikkeling van een stuk Almelo.’’

Almelo - De opdracht aan Bouwgroep Van Norel werd vorige week dinsdag officieel gegund. “Ik ben er blij mee dat we het definitief gegund hebben. Het is de formele bevestiging. Daarmee kan het van start. Zij kunnen nu verder met de uitwerking van de bouw’’, zegt wethouder Arjen Maathuis.
Het definitieve ontwerp wordt eind mei dit jaar aangeleverd en in juni het bestek. Rond de zomervakantie, medio augustus, starten de sloopwerkzaamheden van het huidige complex. ‘’Het binnenbad blijft open, maar het buitenbad gaat dicht vanwege de sloop’’, zegt Maathuis. In het voorjaar van 2025 - Maathuis spreekt over maart - kan het nieuwe portpark opgeleverd worden, zo is de insteek.

Het zwembad is onderdeel van een complete vernieuwing van het Sportpark. De baden, de glijbanen, een interactief geluid- en lichtsysteem, een bubbelbad, een stoomcabine en horecafaciliteiten zijn aantrekkelijk voor zowel de sportieve als de recreatieve bezoeker. De realisatie van het Sportpark is mogelijk omdat de raad 6 miljoen euro extra beschikbaar heeft gesteld, vanwege de hogere bouwkosten. “Ik ben blij dat we deze stap hebben kunnen zetten. De architecten gaan nu verder met het ontwerpen. Achter de schermen wordt echt hard gewerkt. De contacten lopen erg prettig tot nu toe. De bouwer is een ervaren partij. Ze bouwen ook in Nunspeet. Ik ben blij dat we tot dit besluit zijn gekomen. Al met al is het vrij vlotjes gegaan. De raad was er snel uit. Iedereen is heel enthousiast ermee. We hopen in het najaar de eerste paal te kunnen slaan. De sloop duurt niet zo heel lang. Dan is het bouwrijp maken en dan begint het.’’ De wethouder is enthousiast over de impressietekeningen die zijn gemaakt. “Het wordt fantastisch. Het is maar een impressie, maar je kunt er vanuit gaan dat het ongeveer zo gaat worden.’’

In de plannen voor het nieuwe sportpark, waarvoor 25 miljoen euro is begroot, is duurzaamheid een belangrijk aspect. Naast duurzame materialen wordt het gebouw van stroom voorzien door het gebruik van zonnepanelen. Het complex is gasloos en mede daardoor energieneutraal. “De investeringen die we doen, verdienen zich zelf terug’’, zegt wethouder Arjen Maathuis. De installatietechniek wordt verzorgd door Hellebrekers.

Een werk van Elsa Snijder.
Kunstenaars tonen zich bij Open Ateliers 14 minuten geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 21 uur geleden
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 24 apr, 07:33
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 23 apr, 12:29
De Klup heeft nu creatieve workshops voor mensen met een beperking.
Creatieve therapie voor mensen met beperking 23 apr, 08:30
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 22 apr, 15:32
Afbeelding
'Twaalfde Slingerbeurs wederom een succes!' 22 apr, 13:27
Afbeelding
The Fortunate Sons openingsact Ribs & Blues 22 apr, 06:38