Wethouder Arjen Maathuis, wethouder Alex Langius en directeur Gerwin Pol bij het bouwbord. (Foto: Lars Smook)
Wethouder Arjen Maathuis, wethouder Alex Langius en directeur Gerwin Pol bij het bouwbord. (Foto: Lars Smook) Foto: Lars Smook

Drie aanbieders in race voor sportpark

Algemeen

De ontwikkeling van het nieuwe sportpark verloopt volgens de planning. Drie partijen mogen een aanbieding gaan doen. Bij het zwembad is een infobord geplaatst. Ook om te melden dat het zwembad dit jaar gewoon open blijft.

Almelo – De aanbesteding was openbaar en heeft twintig geïnteresseerde partijen opgeleverd. Daar zijn er eerst vijf en later drie van overgebleven.
Eind mei mogen ze komen met een aanbieding, stelt wethouder Arjen Maathuis. “Het gaat goed met de ontwikkeling van het sportpark. De aanbesteding loopt en leidt in mei tot een ontwerp en een prijs. Dat loopt op schema.’’

Omdat er veel vragen over het zwembad binnenkwamen, heeft de gemeente een informatiebord geplaatst. “Het bouwbord is geplaatst om bezoekers te laten zien wat de planning is. In mei weten we wie er gaat bouwen. In februari 2023 start naar verwachting de bouw. Deze zomer blijft het binnen- en het buitenbad open. En als de bouw gaande is, is het buitenbad dicht, maar het binnenbad blijft open. De zwemlessen kunnen doorgaan. Als mensen een afweging maken om een seizoenkaart te kopen, dan is het antwoord ‘ja’. We proberen om de bezoekers ook tijdens de bouw aan ons te binden.’’

Het bouwbord werd donderdag onthuld door gaan door de wethouders Arjen Maathuis en Alex Langius en directeur Sportbedrijf Almelo Gerwin Pol. “Het is een markering aan de samenleving wat er staat te gebeuren’’, zegt Maathuis.

De gemeenteraad heeft in september 2021 een Programma van Eisen opgesteld voor het sportpark, waar de aanbieders rekening mee moeten houden. Een plan van aanpak, kredietwaardigheid en ervaring spelen ook mee in de boordeling wie er uiteindelijk mag bouwen. “Het moet in ieder geval binnen 21 miljoen passen’’, zegt Maathuis.

De drie overgebleven gegadigden voor de bouw worden niet genoemd. “Maar het is zeker dat de regionale economie gaat meeprofiteren. Er gaat veel gewerkt worden met onderaannemers en dat is goed voor de werkgelegenheid’’, aldus Maathuis. De gunning aan de beste aanbieder is in juni.

In juli wordt de principeovereenkomst met de winnende aanbieder getekend. Daarna volgt het uitontwerpen. De bouw loopt in principe van maart 2023 tot de zomer van 2024.Met de omwonenden en de gebruikers houdt de gemeente voortdurend contact, zo stelt wethouder Arjen Maathuis. ‘’Natuurlijk zullen we de gebruikers en de omwonenden een aantal keren betrekken bij de belangrijkste stappen in het ontwerpproces. En dat doen we dan in samenwerking met de aannemer.’’

Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 6 uur geleden
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 10 uur geleden
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39