Afbeelding

Out of the garagebox

Algemeen

Begin dit jaar zijn Annerieke Mollink en Betty Nieuwenhuis, beide woonachtig in Almelo, gestart met ‘Thinking out of the garagebox’. Een garagesale die gemiddeld eens per maand wordt georganiseerd in de eigen wijk, het Rosarium. Aanleiding hiervoor was een spontane hulpactie van Annerieke.
Bij het verhuizen van een oude stadsgenoot terug naar Almelo viel haar op, hoe snel nog mooie/nette spullen tegenwoordig een plek krijgen op de vuilnisbelt. Omdat beide dames woonachtig zijn in een oud huis met daarin een mix van oude en nieuwe spullen en ze het daarnaast fijn vinden mensen voort te kunnen helpen, was het plan snel geboren. Samen helpen ze sindsdien (veelal oudere) mensen met het opruimen van zolders dan wel hun woningen. Omdat ze een vriendschappelijk uurtarief hanteren, worden hen veel spullen gegund. Die spullen worden vervolgens tegen veelal kleine prijsjes verkocht in de garagebox.
Op die manier worden spullen een 2e, 3e of zelfs 4e leven gegund! Voor oudere mensen is opruimen vaak lastig. Niet alleen omdat men de zolder op moet maar óók omdat er herinneringen kleven aan spullen. Daarom is het dés te fijner dat er andere mensen blij gemaakt kunnen worden. De meiden hebben wel een voorkeur voor spullen uit de jaren ’70. Retro serviesgoed, oud speelgoed, gehaakte kussens vinden gretig aftrek tijdens de garagesale. Maar omdat het altijd een verrassing is wat je met een opruimklus tegenkomt is er echt een verscheidenheid van spullen te vinden in de box. Omdat de garage zó vol is, maken ze ook graag de plaatselijke kringloop blij met vergaarde spullen.
Ook worden vluchtelingen geholpen met gedragen, nette kleding of spullen. Omdat ‘Anne & Bets’ het opruimen en verkopen naast hun baan doen, gaan ze altijd eerst op ‘intake’. Tijdens die intake worden duidelijke afspraken gemaakt. Voor wie het een grote stap vindt om hulp te vragen bij een opruimklus, is het altijd mogelijk eens langs te komen tijdens een garagesale en kennis te maken met de twee dames. En wil je voor een klein bedrag een tof item scoren? Wees welkom, de koffie staat altijd klaar!

Vragen? Mail naar ‘Anne.en.Bets@gmail.com’ of volg de meiden via hun Facebookpagina ‘Thinking out of the garagebox’.

Tom Marsman, Credion

Column Credion/Tom Marsman

Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 1 uur geleden
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 23 uur geleden
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45