Afbeelding
Foto:

Vergadering

Algemeen

Vorige maand vertelde ik je meer over hoe we bij Thoma Post Makelaars werken aan het verduurzamen van huizen. Door je te verdiepen en specialisten in te zetten, zorg je ervoor dat je de juiste keuzes maakt en het je uiteindelijk meer oplevert dan je er in investeert.

Daar zie ik trouwens dagelijks in de praktijk ook hele mooie voorbeelden van. Voorbeelden van je verdiepen in iets, voordat je een besluit neemt. Niet als het gaat om de dagelijkse boodschappen, maar ik doel natuurlijk op grotere aankopen in je leven. Ik ken vrij weinig mensen die langere tijd nodig hebben om te bepalen welk stuk broccoli de juiste keuze is, maar wel veel mensen die denk- en overlegtijd nodig hebben voor het aankopen van een nieuwe tv (of fiets et cetera).

Als ik binnenkom op de koffie bij een potentiële nieuwe klant, dan hebben we het vaak over die duurdere aankopen. Ze vertellen me dan enthousiast over hoe blij ze zijn met de keuze die ze hebben gemaakt. Door reviews te lezen op internet, een bezoekje te brengen aan winkels met specialisten en de welbekende ‘vergadering’ met de buurman en familie. Want, je kunt niet overal verstand van hebben, maar er wel altijd alles aan doen om de juiste keuze te maken.

‘Misschien wel de grootste investering in je leven. Hoe fijn is het om daar een specialist voor te hebben’

Nadat we de aankoop van die nieuwe tv hebben besproken, valt het stil als ik vraag hoe ze een nieuwe woning gaan kopen. Even later blijkt dat ze wat woningen met elkaar vergelijken op Funda, even googlen en dan al snel een keuze maken. Blijkt dat ze voor de tv veel langer zochten. Een huis wordt dus gekocht van 200.000 euro tot wel 800.000 zonder deskundige begeleiding. Eén van de of misschien wel de grootste investering in je leven. Hoe fijn is het om daar een specialist voor te hebben. Iemand die je (on)gevraagd advies geeft, je informeert over datgene wat je moet weten vóórdat je een keuze gaat maken.

Dat doe ik graag voor je, want als NVM-makelaar kijk ik naar meer dan de vraagprijs. Natuurlijk geef ik je daar ook mijn mening over, maar ik check ook de bestemming, de bouwkundige staat, isolatiewaarden, uitbouwmogelijkheden en meer. Als jij er wilt gaan wonen, ga ik daarvoor zorgen. Mits de verkoper de woning voor een marktconforme prijs wil verkopen.
Als we die wedstrijd gewonnen hebben, dan ben ik er ook nog in de blessuretijd hoor. Tijdens de eindinspectie, tijdens de overdracht bij de notaris, ik check of je op de dag van de overdracht wel verzekerd bent en… je kunt mij bellen als er toch nog verborgen gebreken blijken te zijn.

Kortom, ik zorg ervoor dat het de investering meer dan waard gaat zijn. Binnenkort eens de aankoop van je nieuwe tv bespreken? Kunnen we het direct ook hebben over het aankopen van je nieuwe droomhuis.

Bob Sanders

Thoma Post Makelaars Almelo

almelo@thomapost.nl

Column Bob Sanders/Thoma Post

Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 uur geleden
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 23 uur geleden
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19
Muziek met Koningsdag. Kringloopwinkel WaWollie is ook present.
Inschrijving open voor 'Kleedje' op Oranjemarkt 30 apr, 10:01
De Stolpersteine worden gepoetst.
Stolpersteine gepoetst 30 apr, 08:32
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 30 apr, 08:00