Afbeelding
Foto:

Groen het nieuwe jaar in

Algemeen

Een nieuw jaar, een nieuwe columnist. In de laatste editie van 2022 werden ik, mijn team en Thoma Post al even voorgesteld. Het komende jaar zorg ik voor jouw maandelijkse portie vastgoednieuws.
Nee, geen lange zakelijke stukken. Gewoon zoals het is, zoals ik ben. Zo nu en dan met een vleugje humor en altijd met een gezonde dosis Twentse nuchterheid.

Aan gespreksstof hebben makelaars overigens nooit te kort en bovendien gebeurt er altijd wel wat in de makelaardij waar we over kunnen praten. Ken jij ook de hilarische en bekende uitspraak ‘Een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen. In Almelo is altijd wat te doen.’ van Herman Finkers?
Bij ons, bij Thoma Post, is er namelijk ook altijd wat te doen. En nu al helemaal als het gaat om groen, om verduurzamen, want dat is belangrijker dan ooit.

‘Het belang van een groen label wordt steeds groter’

Ik kan je het doel van het Energieakkoord gaan vertellen, maar grote kans dat een doel dat gerealiseerd moet zijn in 2050 nog niet zo tot de verbeelding spreekt. Wel als ik je zeg dat als jij een huis met een rood energielabel hebt (energielabel f en g), jouw huis gemiddeld 30.000 euro minder waard is dan het huis van je buurman met een groen energielabel. Dat is niet niks he?

Bovendien vinden Fundabezoekers huizen met een minder goed label ook een stuk minder interessant dan een jaar geleden. Precies, het belang van een een groen label wordt steeds groter. Want hoe groener je label is, hoe minder verdrietig jij maandelijks wordt van de energierekening.

Bryan Dijkhuis. Zegt jou die naam wat? Bryan, een ras-Almeloër, is commercieel manager van GavoorA (gavoora.nl), een onderdeel van Thoma Post. Met GavoorA en Bryan hebben wij binnen Thoma Post óók alles in huis voor een energiezuiniger en comfortabeler thuis!
Het mooie daarvan is dat wij jou dus volledig kunnen ontzorgen tijdens het verduurzamen van je (nieuwe) huis. Bryan voorziet jou in een rapport van de woning.
Dat rapport maakt inzichtelijk welke verduurzamingen kunnen passen bij de woning, welke geschatte investering daarbij hoort én wat het jou naar verwachting gaat opleveren.
Zo kom je erachter op welke manier je jouw energielasten kunt verlagen, wooncomfort kunt verhogen en een steentje kunt bijdragen aan het klimaat!

Natuurlijk wordt je huis ook meer waard en dat is interessant als jij speelt met de gedachte om je huis te verkopen. Of je uiteindelijk wel of niet gaat verhuizen; jij kunt sowieso genieten van lagere energielasten. Een win-win situatie! Onder het genot van een bakje koffie vertellen Bryan en ik je graag meer.
Vrijblijvend.

Tot zover je maandelijkse portie vastgoednieuws.
Tot volgende maand!


Bob Sanders

Thoma Post Makelaars Almelo

almelo@thomapost.nl

Column Thoma Post/Bob Sanders

JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 15 uur geleden
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00
René Maarleveld (links) en Rein Vos van Avezathe.
Roeiers Amycus blij met hun locatie 13 mei, 18:01