Even poseren! (Foto: Lenneke Lingmont)
Even poseren! (Foto: Lenneke Lingmont)

Zorgvoorzieningen in oude Acaciaschool

Algemeen

De voormalige Acaciaschool wordt getransformeerd tot twee kleinschalige zorgvoorzieningen.

Almelo - Burgemeester Arjen Gerritsen heeft het startschot gegeven voor de verbouwing van de voormalige Acaciaschool aan het Acaciaplein. Het pand wordt getransformeerd tot een Herbergier, een kleinschalige woonvoorziening voor zestien bewoners met geheugenproblemen. Op het terrein achter de school verrijst een Thomashuis, een kleinschalige woonvorm voor negen bewoners met een verstandelijke beperking.

Beide zorgformules vallen onder franchiseorganisatie De Drie Notenboomen, die het Acaciacomplex huurt van woningcorporatie Beter Wonen. De karakteristieke voorgevel van de bijna honderd jaar oude school blijft intact. De burgemeester is verheugd dat het iconische pand, dat vijftien jaar leegstond, een nieuwe maatschappelijke bestemming krijgt. De twee ondernemersstellen die de zorglocaties gaan runnen, waren ook aanwezig. Thomashuis-ondernemers Sonja Vos en Kim van Steenis verhuisden deze zomer naar Almelo. “Wij vinden het fijn om de omgeving alvast te leren kennen en een netwerk op te bouwen in de stad. Op deze manier kunnen we ons optimaal voorbereiden voor de opening van ons Thomashuis volgend jaar. Wij kunnen niet wachten tot we onze eerste bewoners kunnen verwelkomen in dit fantastische pand”, aldus het stel.

‘Warm huis’
Ook toekomstige Herbergier-ondernemers Marieke en Remco de Vries kunnen niet wachten om hun nieuwe medebewoners en medewerkers te ontmoeten. “We zien uit naar een warm huis waar een ieder er mag zijn en zich geborgen weet.” De ondernemersstellen komen zelf ook te wonen in het pand, net zoals in alle andere Herbergiers en Thomashuizen in Nederland. Hun continue aanwezigheid zorgt voor korte lijnen en grote betrokkenheid bij de bewoners. Naar verwachting nemen in het vierde kwartaal 2023 de eerste bewoners hun intrek in de Herbergier en in het Thomashuis.

Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 10 uur geleden
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 14 uur geleden
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39