De Löchte is goed van start gegaan.
De Löchte is goed van start gegaan.

Woonzorglocatie De Löchte goed van start

Algemeen

Thuisgenoten heeft in Twente diverse kleinschalige woonzorglocaties. In januari werd een nieuwe woonzorglocatie, De Löchte aan de Markgravenweg 1 in Almelo, in gebruik genomen. De Löchte beschikt over 28 appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Er is een mooie start gemaakt.

Almelo - Het gebouw De Löchte is drie etages hoog. Er is een benedenverdieping met alle gezamenlijke ruimtes met daarboven twee etages met appartementen. De appartementen zijn ongeveer 50 vierkante meter en worden verhuurd onder de huursubsidiegrens.
Alle wooneenheden zijn voorzien van een woonkamer met aangrenzend keukenblok, een slaapkamer die door middel van een schuifdeur is gescheiden van het woongedeelte en daarnaast een ruime badkamer. In de grote gemeenschappelijke ruimte kunnen bewoners gezamenlijk eten en daar vinden ook activiteiten plaats.

Heleen Moolhuijzen, locatiemanager, vertelt over De Löchte: “We zijn al weer vijf maanden op weg en zien een gestage groei in het aantal aanvragen. Verschillende bewoners hebben hier al echt hun plekje gevonden en dat is erg fijn om te zien. Het wonen bij deze woonzorglocatie is prettig en betaalbaar. 24 uur per dag is er een deskundig en zorgzaam team aanwezig die intensieve begeleiding en uitgebreide zorg op maat biedt aan onze bewoners.“

De Löchte is ook geschikt voor echtparen en mensen met beginnende dementie. Heleen: “Er wordt steeds meer gezocht naar woonruimte voor mensen met dementie. Hier spelen wij met De Löchte op in. Bewoners houden zo lang als mogelijk de regie over hun leven met zorg onder één dak.”

Om te kunnen wonen bij De Löchte is een zorgindicatie nodig. Deze kan onder andere worden gesteld door de coördinerend wijkverpleegkundige van Thuisgenoten. Ook biedt De Löchte mogelijkheden voor tijdelijk verblijf, bijvoorbeeld wanneer iemand na een ziekenhuisopname niet direct naar huis kan. Meer info via info@thuisgenoten.nl of 088 - 088 15 30.

Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 16 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 18 uur geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 22 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42