Volop ijspret in december in Almelo.
Volop ijspret in december in Almelo.

Van alles te doen in de decembermaand

Algemeen

Ondernemersvereniging Centrum Almelo Aktief heeft samen met Almelo Events, Sportbedrijf Almelo en de gemeente de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat er in de binnenstad van Almelo in december altijd wat te doen is. 

Almelo - In december keert Almelo on Ice terug met een tijdelijke ijsbaan in de binnenstad. Deze komt, net als bij de vorige editie, op het water in de Havenkom te liggen en is de constante factor van alle winterse festiviteiten. Vanaf 9 december tot en met 8 januari kan er volop geschaatst worden. Ook voor de Koek & Zopie is dit jaar gezorgd, bij Nielz op het terras staat een skihut en overdag wordt bij van Katoen en Nu gezorgd voor warme chocolademelk voor de jeugd.

Wethouder Jan Martin van Rees is blij met alle activiteiten. ‘’We zijn continu op zoek naar mogelijkheden om bezoekers naar de binnenstad te trekken. we zijn er heel blij dat er vanaf 9 december elke dag geschaatst kan worden en dat er allerlei gezellige dingen omheen georganiseerd worden. Zoals het terras in kerstsfeer bij Nielz en de warme chocolademelk bij Katoen en Nu.’’

Kerstmarkt in Doelenstraat

Om ervoor te zorgen dat er in de maand december elke dag wat te doen is in de binnenstad, zijn Gemeente Almelo, Almelo Events, ondernemersvereniging Centrum Almelo Aktief, Rondje Noord en Sportbedrijf Almelo de samenwerking aangegaan en is er een programma samengesteld waarin alle activiteiten met elkaar verbonden zijn. Op zaterdag 10 en zondag 11 december starten de activiteiten met de 20e editie van de kerstmarkt in de Doelenstraat, georganiseerd door ondernemersvereniging Rondje Noord.

Centrum Almelo Aktief zorgt ervoor dat de gehele binnenstad een gezellige kerstsfeer krijgt door bij elke ondernemer twee verlichte kerstbomen te plaatsen en te zorgen dat er verbinding is tussen de evenementen met acts door de stad en een leuke speurtocht voor de kinderen.
Almelo Events verzorgt naast het feest van Sinterklaas en het Kersthuis in de binnenstad ook een kerstparade tijdens het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 december.

In de afgelopen voorjaarsvakantie werd er voor het eerst een ijsbaan gerealiseerd in de havenkom. Nu komt er een ijsbaan van 15 bij 25 meter met een overkapping, zodat er onder alle omstandigheden geschaatst kan worden. “De eerste twee weken kunnen de schoolkinderen gratis de ijsbaan bezoeken’’, zegt wethouder Van Rees. “Daarna kost het maar 5 euro om te gaan schaatsen. de schaatshuur ziet erbij in. Het is mooi laagdrempelig voor iedereen.’’ Het programma schoolschaatsen is inmiddels al afgestemd met de scholen en er komen bijna 2.000 scholieren schaatsen. 

Curling

Nieuw dit jaar is de bedrijven-curlingcompetitie. Er is ruimte voor 40 bedrijventeams van twee tot vier personen. Deze competitie wordt gehouden in de avonduren van maandag 12 tot en met donderdag 15 december, met de grote finale op vrijdag 16 december. ‘’De gemeente gaat ook met een team meedoen’’, zegt Van Rees, die zich al in het curling heeft verdiept. ‘’Het brengt leuke reuring in de stad en dat is heel mooi. Vorig jaar moesten de ondernemers twee weken voor kerst alles dicht doen vanwege corona. Nu gaan er heel veel mooie dingen gebeuren, dat is een veel beter vooruitzicht. We hopen maar dat er zoveel mogelijk mensen gaan komen. We verwachten veel spektakel.’’

Informatie over het bedrijvencurling of andere bedrijvenuitjes op de ijsbaan kan opgevraagd worden via m.schollink@sportbedrijfalmelo.nl.

Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 22 uur geleden
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00