Impressie van de toekomstige Herbergier. (Foto's: Herbergier)
Impressie van de toekomstige Herbergier. (Foto's: Herbergier)

Zoektocht naar ondernemers Herbergier Almelo

Algemeen

De 45ste Herbergier van Nederland gaat de deuren openen in hartje Almelo. De voormalige Acaciaschool wordt binnenkort omgetoverd tot een warm thuis voor zeventien mensen met dementie. De zoektocht is gestart naar een enthousiast stel dat hun zorgdroom wil waarmaken.

Almelo - De verbouwing van de voormalige Acaciaschool start in de loop van 2021.
De klaslokalen worden dan omgetoverd tot een gezellige woonplek voor ouderen met een zorgvraag. De oplevering vindt naar verwachting in 2022 plaats. “Ik ben blij dat dit icoon weer een meerwaarde krijgt in de wijk”, zegt burgemeester Arjen Gerritsen op de komst van Herbergier Almelo.
Herbergier Almelo ligt op steenworp afstand van het centrum en de natuur. Daarmee is het de perfecte uitvalsbasis voor zowel de natuur- als stadsliefhebber en fungeert het als bruisende ontmoetingsplek, zo stelt De Herbergier. “Het Herbergierconcept is in 2007 ontstaan als rebels tegengeluid op het conservatieve zorgstelsel. Tientallen zorgprofessionals liepen tegen de hoge werkdruk en de bureaucratische zorgcultuur aan. Zij kozen voor anders zorgen en startten een eigen Herbergier. Het zorgondernemerschap biedt hun de mogelijkheid om de zorg voor de bewoner in te richten zoals ze het voor hun eigen ouder zouden willen. Geen onnodig papierwerk en bureaucratische managementlagen, maar zoveel mogelijk tijd en persoonlijke aandacht voor degene waar de zorg om draait: de bewoner.”

In Almelo gaat de 45ste Herbergier van Nederland in kleinschalige setting een liefdevol thuis bieden aan mensen met dementie.
Het leven verloopt zoals in een groot huishouden waar iedereen zijn steentje bijdraagt, zo is de insteek. “Al met al wordt Herbergier Almelo een veilige haven waar bewoners waardig oud worden en hun leven zoveel mogelijk verder leven. Een woonvorm die mensen met dementie in de maatschappij houdt en waarbij de zorg in de gewone wereld integreert.’’

Elke Herbergier is een zelfstandige onderneming die door een inwonend stel zorgondernemers wordt geleid. Zij geven invulling aan de zorg en zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in hun huis.
De toekomstige zorgondernemers van Herbergier Almelo stellen zelf hun bewonersgroep en medewerkersteam samen. “Keuzevrijheid, ondernemerschap en kleinschaligheid: met deze essentiële bouwstenen maken zij met het team écht een verschil voor de bewoners en hun familie. Een bijzonder staaltje maatschappelijk verantwoord ondernemen. En zoals veel zorgondernemers het verwoorden: een betekenisvol en veelzijdig leven’’, aldus De Herbergier.

Elke Herbergier maakt deel uit van de Herbergier franchiseformule, waardoor de ondernemers een vangnet hebben.

De zoektocht naar een bevlogen stel zorgondernemers voor Herbergier Almelo is inmiddels gestart. Er wordt gezocht naar een ondernemend stel levenspartners, waarvan één een ervaren BIG-geregistreerd verpleegkundige is en één van de twee leidinggevende ervaring heeft. Bevlogenheid en enthousiasme zijn vereist om dit zorgavontuur aan te gaan. Wie interesse heeft in het starten van Herbergier Almelo of benieuwd is naar de mogelijkheden, is welkom tijdens een online informatiebijeenkomst op 29 januari 2021.

Bevlogenheid met de doelgroep

door de redactie

‘de zorg integreert
in de gewone wereld’

Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 1 uur geleden
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé gisteren
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30